Emlak Geçen yıl 424 milyon kez tapu bilgisi sorguladık

Geçen yıl 424 milyon kez tapu bilgisi sorguladık

22.04.2021 - 16:59 | Son Güncellenme:

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre, 2020 yılı boyunca e-devlet üzerinden 424 milyon kere tapu bilgisi sorgulandı.

Geçen yıl 424 milyon kez tapu bilgisi sorguladık

Koronavirüs salgını nedeniyle kamu binalarına girmek yerine vatandaşlar internete yöneldi. Tapu bilgilerini sorgulamak isteyenlerin ilk adresi ise e-devlet oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine (TAKBİS) projesiyle, Türkiye genelinde, tüm mülkiyet bilgileri artık bilgisayar ortamında yer alıyor. Bu sisteme giriş yaparak, tapu bilgileri güncel olarak sorgulanıyor.

Haberin Devamı

 EN ÇOK SORGULAMA ÜÇ BÜYÜK İLDEN

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün e-Devlet üzerinden ve kendi portalı üzerinden verdiği hizmetle tapu bilgilerine online erişim mümkün hale geldi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, 2020’de e-Devlet üzerinden 424 milyon kez tapu bilgisi sorgulandı.

İpotek durumu, irtifak bilgileri gibi önemli verilere erişilebilen sorgu ekranlarında vatandaşlar tapuya gitmeden tüm sorularına yanıt bulabiliyorlar. Özellikle arsa ve araziler için önemli olan uydu fotoğrafı görüntüsü de kontrol amaçlı kullanılıyor.

Sistemde adınıza kayıtlı tapu varsa, taşınmaz listesi, taşınmaz detay bilgileri, şerh, beyan, rehin ve irtifak bilgileri çıkıyor. Eğer sistemde kayıtlı bir mülk yok ise, “Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Sistemine geçmiş Tapu Sicil Müdürlüklerine ait kayıtlarda; T.C. Kimlik numaranız ile eşleşen herhangi bir kayıt bulunamamıştır.” uyarısı çıkıyor.

Haberin Devamı

E-devlet şifresi ile girilen sistem, sadece vatandaşların değil kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılıyor.