Emlak İnternette tapu-parsel nasıl sorgulanır?

İnternette tapu-parsel nasıl sorgulanır?

27.04.2021 - 14:38 | Son Güncellenme:

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi, arsa ve arazi sahibi olanlar veya yeni almayı düşünenler için tapu parsel sorgulama veya arsa parsel sorgulama olanağı sunuyor. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından sunulan TAKBİS hizmeti ile vatandaşlar bu bilgilere internet üzerinden ulaşabiliyor.

İnternette tapu-parsel nasıl sorgulanır

Türkiye genelinde taşınmaz mülkiyet ile ilgili bilgileri internet üzerinden sunan sistem Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi, kısaca TAKBİS olarak adlandırılıyor.  Özellikle koronavirüs salgını nedeniyle evinden çıkmadan parsel bilgilerini sorgulamak isteyen alıcıların kullandığı sistem için e-devlet üzerinden veya Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü portalı üzerinden giriş mümkün. Pek çok kolaylık sağlayan bu sistemde, ‘Ada parsel sorgulama ekranı’nı seçtikten sonra, ada parsel numarası, enlem ve boylam bilgilerini girerek bilgilere ulaşmak mümkün. İşte tapu parsel sorgulama yolları…

Haberin Devamı

TAKBİS TAPU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Öncelikle Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün Parsel Sorgulama Uygulaması’na giriş yapmanız gerekiyor. Sitenin kullanım talimatlarına onay verdikten sonra tapunuzun adres bilgilerini sisteme girebilirsiniz. Bu işlemden sonra karşınıza arazinizin uydudan çekilmiş fotoğraflarıyla birlikte konumu ve bilgileri ekranınıza yansıyacaktır.

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi sorgulamasını https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ linki üzerinden yapabilirsiniz.

E-DEVLET ÜZERİNDEN PARSEL SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü sitesinden veya akıllı cihazlardan kullanılabilen uygulamasından değil de e-devlet üzerinden sorgulama da yapabilirsiniz. E-Devlet üzerinden sorgulama yapmak isteyenler için link şu şekildedir: https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama/ Elbette bu seçeneği tercih edenleri öncelikle e-devlet şifresine sahip olmaları gerekiyor.