Teknoloji En çok indirilen ilk dört uygulama Facebook'a ait

En çok indirilen ilk dört uygulama Facebook'a ait

19.04.2017 - 10:03 | Son Güncellenme:

Yapılan yeni bir araştırmaya göre yılın ilk üç ayında en çok indirilen beş uygulamadan dördü sosyal medya devi Facebook’a ait.

En çok indirilen ilk dört uygulama Facebooka ait

Araştırma ve analiz şirketi Sensor Tower adlı bir şirketin yaptığı araştırmaya göre Android ve iOS’ta en çok indirilen uygulamalar Facebook’a ait. Tüm uygulama mağazaları göz önünde bulundurulduğunda en çok indirilen uygulamalar sırasıyla WhatsApp, Facebook, Messenger ve Instagram. Beşinci sırada ise Snapchat yer alıyor. Benzer bir manzara App Store ve Google Play’in rakamlarında da mevcut. App Store’da birinciliği Messenger, Google Play’de ise Facebook alıyor.

Haberin Devamı

En çok indirilen ilk dört uygulama Facebooka ait

En çok indirilen uygulamalar Facebook'un olurken en çok geliri elde eden video uygulamaları oldu. Yılın ilk çeyreğinde en çok gelir elde eden uygulama Netflix oldu. Onu sırasıyla LINE, Tinder, Pandora ve Spotify izliyor. Yapılan araştırmaya göre Netflix gelirlerini geçtiğimiz döneme göre yüzde 286 arttırarak, 34.6 milyon dolardan 133 milyon dolara yükseltti.

En çok indirilen ilk dört uygulama Facebooka ait

2016'nın ilk finansal çeyreğine kıyasla uygulamalardan elde edilen gelirler yükseldi. Deçen yıl 1.34 milyar dolar olan havuz bu sene 2.19 milyar dolara kadar çıktı. Bu gelirlerin 1.7 milyar doları App Store, 504 milyon doları ise Google Play'den elde edildi.