Siyaset Başbakan Erdoğan Rusya ve Gürcistan'a gidiyor

Başbakan Erdoğan Rusya ve Gürcistan'a gidiyor

13.08.2008 - 15:10 | Son Güncellenme:

Gürcistan ve Rusya arasında devam eden çatışmalar çözüm için Türkiye devreye giriyor. Erdoğan Moskova'da...

Başbakan Erdoğan Rusya ve Gürcistana gidiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, görüşmelerde bulunmak üzere, bugün Rusya
ve Gürcistan’a gidecek.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kafkasya’daki gelişmelerle ilgili olarak Rusya Federasyonu ve Gürcistan’a gidecek. Başbakanlık Basın Merkezi’nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: "Sayın Başbakanımız, Gürcistan’da yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere bugün Moskova’ya hareket edecektir. Sayın Başbakanımızın, Rusya Federasyonu Başbakanı Sayın Putin ile ikili bir görüşme gerçekleştirmesi, arkasından da 14 Ağustos 2008 günü
Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e geçerek, Devlet Başkanı Sayın Saakaşvili ile bir görüşme gerçekleştirmesi öngörülmektedir. Sayın Başbakanımızın Moskova ve Tiflis ziyaretlerinin, bölgede sürdürülebilir bir barış ve istikrar ortamının tesisine katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir."
Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın, özel uçakla saat 15.30’da Moskova’ya hareket etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

-CUMHURBAŞKANI GÜL, SAAKASHVİLİ VE ANATOLYEVİCH İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikheil Saakashvili ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dmitriy Anatolyevich’i telefonla arayarak görüştü.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakashvili ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Anatolyevich’i telefonla arayarak görüştü.
Açıklamada, "Görüşmelerde, Gürcistan’la ilgili son gelişmeler hakkında durum değerlendirmesinde bulunulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız bu vesileyle, sivil can kayıplarından dolayı duyduğumuz üzüntüyü ifade etmişlerdir. Türkiye’nin Gürcistan toprak bütünlüğüne ve egemenliğine huzur, istikrar ve refahın tesisine yönelik girişimlerin işbirliği anlayışı içinde hayata geçirilmesine verdiği önemi yinelemiştirö denildi.

Rusya zırhlıları Gürcistan topraklarında...

Erdoğan Rusya ve Gürcistan'a gidiyor

Saakaşvili, Rusları ateşkese uymamakla suçladı

İngiltere: Rusya siyasi sonuçlarına katlanır

Abhazlar, İnguri köprüsüne bayrak dikti

ABD, NATO'dan toplantı istedi

İşte Rus basınından çatışma yorumları...

Yazarlar