Siyaset Erdoğan’a tam destek

Erdoğan’a tam destek

17.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘gönül huzuruyla’ destek verdi. Atatürk’e iftira atanlara sert çıkan Bahçeli, ‘Zehirli dilinizi kesin’ dedi

Erdoğan’a tam destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’de temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık destek vererek, “MHP, ABD’de Türkiye’yi temsil eden devlet ve hükümet yetkililerinin gönül huzuruyla yanındadır” dedi. Bahçeli, dün MHP grup toplantısında özetle şöyle konuştu:
‘Kıran mı girdi?’
DİNDE YERİ YOK: Utanma nedir bilmeyen, insanlık nedir anlamayan, vicdanlarında millilik kırıntısı bulunmayan bir avuç işbirlikçi ve kimliksiz sözde tarihçi Atatürk’e dil uzatmışlardır. Merhum ve muhterem annesi ve manevi kızıyla ilgili aşağılık dedikodu çıkarmışlardır. Bu dedikoduların ne dinimizde ne de milli ve kültürel hayatımızda yeri vardır. Bir defa aziz Atatürk’e iftira atanların yediği içtiği haram; esip savurduğu haysiyetsizliktir.
VATAN HAİNLİĞİ: Bu ülkede tarihçilerin köküne kıran mı girdi? Türkiye’nin yüz karası beşinci sınıf sözde tarihçiler, tarihi şahsiyetlerimizden ne istiyorlar? Neyi arayıp bulmanın peşine düşüyorlar? Nedir Atatürk’e çatmanın, kara çalmanın gerçek gayesi? Tarihte husumet kazısı yapmak, kutuplaştırıcı beyan ve bilirkişilik taslamak eğer cahillik değilse kesinlikle düşman sevindiren vatan hainliğidir. Bunlara sesleniyorum; Türk tarihinden çirkin elinizi çekin, zehirli dilinizi kesin. Anlaşılan yarası olan gocunmaktadır. Soyu sopu karışık olanlar ilk fırsatta ayaklanmaktadır.
CHP’Lİ KURYELER: İçeride FETÖ ve PKK, dışarıda PYD-YPG ve IŞİD bekamızı yarmak ve yok etmek için faaliyetlerine hız vermişlerdir. İlk etapta milli egemenlik anlayışının yeniden tanımlanmasıyla çok kimlikli, çok milletli parçalı bir devlet yapısının kabul edilmesidir. Bunun bir ucundan tutmak için CHP telaşla devreye girmiştir. Nihai amaç da Kürdistan’ı kurmak ve kabullendirmektir. CHP’li kuryeler cezaevinde bulunan HDP’nin malûm eşbaşkanından hevesle aldıkları mesajları taşıyarak milletimize ölümü gösterip sıtmaya razı etmenin kurnazlığına talip olmuşlardır. CHP yine mayınlı alanlarda dolaşmakta, HDP’yle gelecek planlaması yapmaktadır.
‘Gönül huzuruyla’
ABD İLE İLİŞKİLER: Ön çalışmalarda bulunmak üzere, aralarında Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı’nın da yer aldığı Türk heyetinin Washington’da olduğu sırada, ABD yönetimi PYD-YPG’ye silah yardımını resmen onaylamıştır. Bu skandal bir karardır, ne dostlukla ne de müttefiklik hukukuyla bağdaşacaktır.
HAYIR DUASIYLA: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanıyla yapacağı görüşme kritik ve tarihi önemdedir. Buradan güçlü bir şekilde diyorum ki, Sayın Cumhurbaşkanı’nın ardında Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin kudreti vardır. Sayın Cumhurbaşkanı arkasına milletimizin hayır duasını alarak muhataplarının karşısına çıkacaktır. MHP de ABD’de Türkiye’yi temsil eden devlet ve hükümet yetkililerinin gönül huzuruyla yanındadır. Elbette Türkiye derme çatma bir ülke değildir. Türkiye çadır devleti hiç değildir. Eğer ABD’yle ittifak, sırf PYD-YPG-PKK yüzünden ağır şekilde zedelenir, kopma noktasına gelirse, başımızın çaresine bakmamız kadar doğal ve doğru olan bir tercih olmayacaktır.
ERDOĞAN YALNIZ DEĞİL: ABD’nin yanlıştan döneceğini ümit ediyor, Türk milletinin bir ve beraber olduğunu, Sayın Cumhurbaşkanı’nın yalnız olmadığını kararlı bir şekilde duyuruyorum.

ABD’NİN İKİ YOLU VARDIR

ABD’nin önünde artık iki yol vardır: Ya YPG-PKK’yla ilişkilerini güçlendirecek ya da bundan dönüp müttefiki Türkiye’yle tüm pürüzleri aşacak ve el sıkışacaktır. Ya düşmanlık ya dostluk; ya ihanete payandalık ya da daimi stratejik ortaklık, ABD için başka alternatif kalmamıştır. Altını çizerek belirtmek isterim ki, Rakka operasyonu için canilerden medet ummak, güney sınırlarımız boyunca PYD-YPG ve PKK’ya koridor açmaya kalkışmak faciadır, cinayettir, Türkiye’yi hiçe saymaktır. Buna da asla izin verilmemelidir.