Geri Dön

Ev usulü et suyu tarifi

Kış mevsimi için birebir olan ev usulü et suyunu çocukların yemeklerine katıp hastalıklara direnç kazandırabilirsiniz.İşte ev usulü et suyunun tarifi...

Ev usulü et suyu tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 dana kaval kemiği
1 büyük havuç
1 baş soğan
Yarım yemek kaşığı karabiber
2 adet defne yaprağı
1 tutam maydanoz sapı
5 litre su

Ev Usulü Et Suyu Nasıl Yapılır?

Kaval kemiğini parçalayın.

Suda bekletip temizleyin.

Büyük tencereye alıp suyla doldurun.

Kaynadıktan 10 dakika sonra suyunu dökün.

Kemiği yıkayın.

Kemiği tekrar tencereye alıp malzemeleri koyarak kaynamaya bırakın.

Tencerede biriken köpükleri alın.

2,5 saat kaynatıp altını kapatın.

Kemik suyu soğuyunca süzerek bardaklara koyun.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber