Teknoloji Facebook Messenger ile Yapabilecekleriniz

Facebook Messenger ile Yapabilecekleriniz

01.05.2016 - 14:02 | Son Güncellenme:

900 milyondan fazla kişi her ay Facebook Messenger’ı kullanıyor. Ama kullanıcılar uygulamanın yapabileceklerinin çoğunu bilmiyor.

Facebook Messenger ile Yapabilecekleriniz

Her geçen gün kullanıcıların arasına yenilerinin katılmasından dolayı Facebook Messenger’ın yetenekleri bir iletişim platformunun çok ötesine geçti.

Haberin Devamı

İşte Facebook‘un size bu platform üzerinden sunduğu imkanlar.

Facebook kullanmıyor olabilirsiniz ama Messenger kullanmak için Facebook üyesi olmak zorunda değilsiniz. Uygulamayı indirerek telefon numaranız ile giriş yapabilirsiniz. Bu sayede sosyal medyada olmamak size iletişim anlamında bir şey kaybettirmiyor.

Uygulama dışında platforma internet sitesi aracılığı ile bağlanabilirsiniz. Bunun en güzel kısmı ise dikkat dağıtıcı paylaşımların, reklamların burada olmaması.

Messenger ilk olarak arkadaşlarınız ile iletişime geçme amacıyla geliştirilse bile artık yapay zekayı destekliyor. Mesela CNN’in botu sayesinde haberleri platform üzerinden alabilirsiniz.

Birileriyle buluşacağınız zaman gelecekleri yeri bilmeyen arkadaşınız ile platform üzerinden konum paylaşabilirsiniz. Böylelikle tek başınıza beklerken sıkılmaktan kurtulursunuz.

Haberin Devamı

Uygulamanın içerisinde bir çok mini uygulama yerleştirmek mümkün. Mesela Dropbox eklentisi ile dosyalarınızı kolayca paylaşabilirsiniz ya da Bitmoji ile hoşunuza giden grafikleri gönderebilirsiniz.

Başka bir uygulamaya geçmeye gerek kalmadan uygulama bünyesinde bulunan iki oyunu oynayabilirsiniz. Bunun için herhangi birine basketbol topu simgesi göndermeniz yeterli. Oyuna girmek için simgeye dokunuyorsunuz ve işte pota karşınızda. Basket atmak için parmağınızı ekranda kaydırmanız yeterli.

Bir diğer oyun ise satranç. Bunun için oyunu oynamak istediğiniz kişiye “@fbchess play” yazıp göndermeniz yeterli. Tırnak işaretlerini dahil etmeyin.