Eğitim Fırat Üniversitesi’nden yurt dışı atağı

Fırat Üniversitesi’nden yurt dışı atağı

14.09.2012 - 15:14 | Son Güncellenme:

Fırat Üniversitesi (FÜ), bir yıl içerisinde İrlanda’da fakülte ve Malezya’da kampüs açmayı hedefliyor.

Fırat Üniversitesi’nden yurt dışı atağı

FÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Şaşmaz, Dublin Şehir Üniversitesi Uluslararası Teknoloji Fakültesi Başkanı Prof. Dr. Saleem Hashmi’nin üniversiteyi ziyaret ettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Şaşmaz, Hashmi ile yapılan görüşme sonucunda, İrlanda’nın başkenti Dublin’de fakülte ve Malezya’da kampüs açılması için ortak çalışma yapılması kararına varıldığını belirtti.

Prof Dr. Hashmi ile birlikte fakültenin ve kampüsün kurulabilmesi için hazırlık çalışmalarının başladığını dile getiren Şaşmaz, bunlar tamamlandıktan sonra ilk etapta Dublin’de 5 bölüm açılmasının hedeflendiğini ve bunların bilgisayar, mühendislik ve işletme üzerine olacağını aktardı.

Malezya’da ise FÜ Kampüsü kurularak, fakülte ve bölümler açılmasını amaçladıklarını ifade eden Prof. Dr. Şaşmaz, şunları söyledi:

”Malezya, dünya yüksek öğretim sıralamasında çok yüksek cazibeye sahip bir ülkedir. Özellikle Müslüman ülkelerden ağırlıklı olmak üzere milyonlarca öğrenci bu ülkede eğitim görmektedir. Bu kapsamda FÜ de Malezya’daki bu büyük pastadan pay almak istemektedir. Malezya’da üniversite olarak iş idaresi, muhasebe, elektronik, turizm ve otel yönetimi, çevre mühendisliği bölümlerinin açılması ilk etapta planlanmaktadır. Bununla ilgili çalışmaların alt yapısının en kısa sürede tamamlanması hedeflenmektedir.”

Haberin Devamı

Yurt dışında kampüs ve fakülte açan Türkiye’deki ilk üniversitelerden biri olmayı amaçladıklarını belirten Şaşmaz, bu çalışmayı bir yıl içinde tamamlamayı düşündüklerini kaydetti.

Şaşmaz, FÜ’nin yurt dışında oluşturacağı yerlerle uluslararası camiada yerini alabileceğini ve bir tanınırlığa sahip olacağını sözlerine ekledi.