Siyaset Gergin başladı tokalaşmayla bitti

Gergin başladı tokalaşmayla bitti

24.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’ndaki 23 Nisan özel oturumu, 16 Nisan referandumu sonrası ilk kez tüm siyasi liderleri biraraya getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ak Parti grubuna “kâlp selamı” verdiği özel oturuma Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında “yeni sistem” konusunda yaşanan söz düellosu damga vurdu.

Gergin başladı tokalaşmayla bitti

- Erdoğan’ın gecikmesi nedeniyle tartışmayla açılan özel oturuma, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Cumhurbaşkanı ve Başbakan için trafiğin kapatılması nedeniyle rötarlı gelebildi.

- Erdoğan’ın Genel Kurul salonuna girişinde CHP, HDP ve MHP’lilerin ayağa kalkmaması ve alkışlamaması dikkat çekti. Özel oturumda konuşan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım sadece kendi gruplarından alkış alırken, Bahçeli’yi MHP milletvekillerinin yanısıra, Ak Parti grubu, hükümet üyeleri ile Erdoğan da alkışladı.

- Erdoğan’ın, Bahçeli’yi konuşmasını bitermeden alkışlamaya başladığı görülürken, CHP’li bazı vekillerin Yargıtay 1. Başkanvekili Seyit Çavdar’ı YSK Başkanı Sadi Güven’e benzeterek laf atması da Cumhurbaşkanı’nı güldürdü.

- Tansiyonu yüksek geçen oturumun ardından Başbakan Yıldırım, yanlarına giderek Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve grup başkanvekilleri ile HDP temsilcileriyle tokalaştı.

Haberin Devamı

Şaşırtan ‘bacak’ uyarısı

- Genel Kurul’daki 23 Nisan özel oturumunu bazı büyükelçiler ve yabancı misyon şefleri de izledi. Yabancı diplomatların oturduğu locada, bir kadın görevlinin bacak bacak üstüne atarak oturan konukları yanlarına giderek uyarması dikkat çekti. Bazı diplomatların bu uyarıya şaşırmakla birlikte oturuşlarını düzelttikleri, bazılarının ise tepki göstererek aynı şekilde
oturmaya devam ettikleri görüldü.

Selam verdi

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, özel oturumun başlamasından yaklaşık 5 dakika önce salondaki özel locada yerlerini aldı. Yerine oturmadan önce bir süre ayakta salonu izleyen Akar’ın bu sırada kendisine
selam veren bazı milletvekillerine, elini göğüsüne götürerek karşılık verdiği görüldü.