Ginseng Bonsai Bakımı Nasıl Yapılır?

Minyatür ağaçlar olan bonsai bakımı önem arz eden bitkilerdendir. Bonsai bakımı ise yetiştirdiğiniz bitkiye göre değişiklik gösterir. Bazı bonsai için güneş önemliyken bazı bonsailer gölgeli yerleri sever. Sevilen çeşitlerden olan ginseng bonsai bakımı nasıl yapılır?

Ginseng bonsai bakımı nasıl yapılır?

Ginseng ağaçları normalde kalın ve sert yapraklı ağaçlardır. Bu özellikleri ginseng bonsai bakımı için hem avantajlı hem de dezavantajlıdır. Ginseng bonsai bakımı için en önemli faktör ışıktır.

At Kestanesi Yağının Faydaları ve At Kestanesi Karışımları

Haberin Devamı

Loş ortamı sevmeyen ginseng bonsai için aydınlık önemlidir ve bol aydınlık alması gerekir. Ancak bu konuya dikkat. Güneş ile aydınlık sevmek farklı şeylerdir. Ginseng bonsai güneş sevmez aydınlık sever.

Ginseng bonsai ağacını direkt güneşe koymayın ancak odanın aydınlık bir bölgesine yerleştirin. Ginseng bonsai fazla su sevmez. Az su ile idare edebilir. Bulunduğu ortam nemli değilse ise ginseng bonsai ağacına 3-4 günde bir sulamanız yeterli olacaktır. Bulunduğu ortam nemliyse bu süreyi 5-6 güne de uzatabilirsiniz.

Ginseng bonsai budama işlemi ilkbahar aylarında yapılır. Budamayı başka mevsimlerde yaparsanız dallar ve göre yeterince beslenemez. Dolayısıyla gitsen bonsainiz solabilir.

Pratikse.Com

Facebook/pratikse