Cilt Bakımı Gözaltı morluğuna kalıcı çözüm

Gözaltı morluğuna kalıcı çözüm

27.08.2015 - 11:49 | Son Güncellenme:

Can sıkan bir sorun olan gözaltı morluklarına karşı en etkili yöntem nedir?

Gözaltı morluğuna kalıcı çözüm

Yüzün genel estetiğine gölge düşüren ve kişilerin olduğundan daha yaşlı ve bitkin gözükmesine neden olan gözaltı morlukları, farklı tedavi seçenekleriyle çözümlenebiliyor.

Haberin Devamı

“Gözaltında beliren koyu halkalar ya da gözaltı morlukları, pigmentasyon sorunundan kaynaklanır” diyen Estetik International Sağlık Grubu doktoru Dr. Mustafa Kemal Ataönder, “Zaman içinde gözaltının incelen deri yapısı da bu sorunu tetikler. Evde uygulanabilecek geçici fakat pratik yöntemlerle veya estetik cerrahi ve medikal uygulamalardan yardım alınarak kalıcı olarak bu sorunun önüne geçilebilir” diye konuştu.

KREMLER VE BESLENME

“Gözaltı morlukları tedavisi için evde uygulanabilecek yöntemlerin başında kremler ve beslenme geliyor fakat bunlar gözaltı morluklarını tedavi etmez, kısa sürede gözaltı morlukları tekrar belirir. Çoğu zaman popüler bir kozmetik markanın çıkardığı maske ve göz kremi seri ürünleri de gözaltı morlukları için tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Bu kremler içlerinde beyazlatıcı ajanlar içerirler, uzun vadede faydaları olabilir ama düzenli kullanım şarttır. Fakat cildi tahriş edebilir, ince çizgi oluşumunu tetikleyebilir” açıklamalarında bulunan Dr. Mustafa Kemal Ataönder, ayrıca koyu göz halkaları üzerinde doğrudan bir rol oynamıyor olsa da, yeşil çay avokado gibi besinlerin cilt sağlığına yardımcı olabileceğini vurguladı.

GÖZALTI MORLUKLARINA IŞIK DOLGUSU

Gözaltı morlukları için etkili ve çok daha kalıcı bir yöntemi tercih edenlere ise ışık dolgusunu öneren Ataönder açıklamalarına şöyle devam etti: “Gözaltı morluklarına kliniklerimizde hyalüronik asit içerikli ışık dolgusu yapıyoruz. Işık dolgusu en doğal şekilde ve ödemsiz sorunun giderilmesine yardımcı oluyor. Işık dolgusu amino asit, antioksidan, mineral ve vitaminler içerir.

Zaten hyalüronik asit bedenimizde doğal olarak bulunan bir yapı, gözaltı morlukların sebeplerinden bir tanesi de bu yapının azalmasından kaynaklanıyor. İşte ışık dolgusu azalan nemini kaybeden ve kırışan gözaltına tekrar eski formunu kazandırmaya fayda sağlıyor. Işık dolgusu cildin kalitesini artırır, ince çizgileri ve gözaltı morluklarını büyük oranlarda yok edebilir.”

Yazarlar