Gündem GSS, BAĞ-KUR Borç Sorgulama İle Prim Borçlarınızı Kolayca Öğrenebilirsiniz!

GSS, BAĞ-KUR Borç Sorgulama İle Prim Borçlarınızı Kolayca Öğrenebilirsiniz!

08.05.2015 - 12:11 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR prim borçlarınızı GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama ekranından online olarak yapabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız haberimizde GSS borç sorgulama ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında detaylı bulabilirsiniz.

GSS, BAĞ-KUR Borç Sorgulama İle Prim Borçlarınızı Kolayca Öğrenebilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde hizmete açmış olduğu online hizmetleri ile sigorta işlemlerinde artık internet kolaylığında yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de sigorta mükellefleri SGK borç sorgulama gibi son derece önemli işlemlerini çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor. Sigorta mükellefleri 7 gün 24 saat internete erişim sağlayabildiği her noktadan kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu’na SGK, BAĞ-KUR ve Genel Sağlık Sigortası borçlarının olup olmadığını dijital platformda yapacakları kolay bir sorgulama işlemi ile öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyorlar.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi borç sorgulama servisi web tahsilat üzerinden sigorta mükellefleri bu sigorta ve sağlık sistemlerinde herhangi bir borcunun olup olmadığını en pratik şekilde öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında oldukça yoğun ve sık bir şekilde sigorta mükellefleri tarafından kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan resmi web sitesindeki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen web tahsilat uygulamasında GSS, SGK ve Bağkur gibi sigorta kollarının borç sorgulamaları son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan web tahsilat uygulamasında gerçekleştirilen değişiklik ile birlikte artık e-Devlet sistemi giriş sayfasına yönlendiriliyor. Böylelikle sigorta mükellefleri çok daha pratik ve çok daha güvenli bir şekilde sigorta sorgulamalarını gerçekleştirebiliyor. Sigorta mükellefleri web tahsilat uygulaması üzerinden SGK borç sorgulama işlemlerini yapabilmek için e-Devlet sistemi yönlendirmesinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapılması gerekiyor. Burada Sorgu türü kısmında ‘4A işveren ödemeleri’ seçeneğinin seçilmesi, sorgu tipi kısmında yapılacak borç sorgulama tipinin seçilmesi, SSK sicil numarası veya T.C. kimlik numarası ve sayfadaki güvenlik karakterlerinin girilmesi gerekiyor. Bu şekilde bilgilerini giren sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’na herhangi bir sigorta prim borcunun bulunup bulunmadığını ve olan prim borçlarının da dönem, tutar ve tür olarak tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilmesine yardımcı oluyor.

GSS borç sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi içinse sorgu türü kısmında ‘diğer ödemeler’ seçiminin yapılması, sorgu tipi kısmında ‘GSS PRİM’ seçiminin yapılması, T.C. kimlik numarası ve sayfadaki güvenlik karakterlerinin girilmesi gerekiyor. Bu şekilde vatandaş tarafından yapılan GSS borç sorgulama işlemi tüm GSS prim borçlarının ayrıntılarına erişim sağlanabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bir diğer sigorta sistemi olan Bağkur’ a bağlı sigorta mükellefleri de kurumunda dijital platformda yer alan web tahsilat uygulaması üzerinden Bağkur prim borcunun olup olmadığını sorgulama fırsatına sahip olabiliyor. Bağkur borç sorgulama işlemlerini web tahsilat uygulamasında sorgu türü kısmına ‘4A sigortalı ödemeleri’, sorgu tipi kısmına yapılacak sorgulama tipini, Bağkur sicil numarası ve güvenlik kodu karakterlerinin girilmesi gerekiyor. Bu bilgileri giren Bağkur sigortalısı uygulama üzerinden kolaylıkla Bağkur borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.