Gündem GSS, BAĞ-KUR Prim Borçları Sorgulamaları Nasıl Yapılır?

GSS, BAĞ-KUR Prim Borçları Sorgulamaları Nasıl Yapılır?

13.09.2015 - 23:11 | Son Güncellenme:

BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulama işlemleri artık online olarak da kolay bir şekilde yapılabilmektedir. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini nasıl yapıldığı ve BAĞ-KUR borç sorgulama işleminin detaylarına ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

GSS, BAĞ-KUR Prim Borçları Sorgulamaları Nasıl Yapılır

BAĞ-KUR veya genel sağlık sigortasına bağlı olan vatandaşlar her ay düzenli olarak sigorta ve prim yatırması gerekmektedir. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşların hastane ve kaza masraflarını bağlı oldukları kurumlar karşılamaktadır. GSS ve BAĞ-KUR kurumuna yatırılan bu prim ve sigortalar sayesinde hastane ve kaza masrafları karşılandığı gibi ayrıca prim ve sigortalar tamamlandığında vatandaşlar bağlı oldukları kurumdan emekli olabilirler ve emekli maaşı alabilirler. Yatırılması gereken prim ve sigortaları GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi ile gerçekleştirebilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumlarına giderek bazı sigorta bilgileriniz ve emeklilik bilgileriniz ile hesaplayabilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini ayrıca internet üzerinden de online olarak 2 farklı şekilde yapabilmektesiniz. Gelişen internet teknolojisini ülkemizde en iyi kullanan kurumlardan bir tanesi Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu ayrıca E-Devlet hizmetleri altında da yer almaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumunun web tahsilat sayfasına giriş yapmalısınız. Bu uygulamadan şifresiz olarak GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi yapabilirsiniz. E-Devlet hizmeti altından GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi yapabilmek için E-devlet şifrenize ihtiyacınız vardır.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Şifresiz GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulamasını yapabilmeniz için Sosyal Güvenlik Kurumunun web tahsilat sayfasına giriş yapmalısınız. Sisteme girdikten sonra bağlı olduğunuz kuruma göre farklı şekillerde GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini yapabilirsiniz. BAĞ-KUR kurumuna bağlı çalışan bir vatandaş iseniz sorgu türü seçeneğine 4B sigortalı ödemeleri, sorgu tipi seçeneğine ise BAĞ-KUR geçmiş dönem seçeneğini seçmelisiniz. Son olarak T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodunu gerekli yere girdikten sonra BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Emekli sandığı kurumuna bağlı çalışan bir vatandaş iseniz sorgu türü seçeneğini diğer ödemeler sorgu tipi seçeneğini ise GSS prim seçeneğini seçmelisiniz. Son olarak T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodunu gerekli yere girdikten sonra GSS borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet ana sayfasının sağ tarafında bulunan sisteme giriş linki tıklandıktan sonra karşınıza 4 farklı sisteme giriş yolu gelecektir. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğiniz zaman sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra E-devlet sistemine giriş yapmış olursunuz. E-Devlet şifreniz yok ise istediğiniz PTT şubesine üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu bit nüfus kağıdı ile E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler altında Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. SGK borç sorgulama işlemini bağlı olduğunuz kuruma göre yapabilirsiniz. BAĞ-KUR kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri, GSS borç sorgulama işlemini de alt seçeneklerinden gerçekleştirebilirsiniz.