Gündem GSS, Bağ-Kur Prim Borçlarınızı İnternetten Kolayca Öğrenin!

GSS, Bağ-Kur Prim Borçlarınızı İnternetten Kolayca Öğrenin!

26.04.2015 - 10:23 | Son Güncellenme:

GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi yaparak prim borcunuz olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi nasıl yapılır ve GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında önemli bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

GSS, Bağ-Kur Prim Borçlarınızı İnternetten Kolayca Öğrenin

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sigorta mükelleflerine daha çağdaş ve daha modern bir sigorta hizmeti sunabilmek amacı ile gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanması her sigorta platformunda sigorta mükelleflerine önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlanabilmesine yardımcı oluyor. Bu neden ile de günümüz modern Türkiye’sinde pek çok sigorta işlemi genel olarak dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetleri aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri aracılığı ile sigorta mükellefleri sigorta işlemlerini 7 gün 24 saat gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sayfasından erişim sağlanabilen online hizmetler aracılığı ile pek çok alandaki işlem son derece kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu neden ile de günümüzde sigorta mükellefleri tarafından dijital platform üzerinde yer alan online hizmetler oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde hizmete açmış olduğu online hizmetler arasında özellikle de sigorta mükelleflerinin güncel sigorta prim borçlarını öğrenebilmelerine yardımcı olan online web tahsilat uygulaması bulunuyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan web tahsilat uygulaması üzerinden son derece kolay ve hızlı bir şekilde SGK borç sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Sigorta mükellefleri dijital platform üzerinde yer alan online web tahsilat uygulaması üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan güncel sigorta prim borcu ve diğer tür borçlarını dönem, tür, miktar ve son ödeme tarihleri olarak en ayrıntılı şekilde görüntüleyebiliyor ki bu durum sigorta mükelleflerinin yüksek orandaki gecikme faizleri ve müstahaklık durumu engellemesi gibi durumlar ile karşı karşıya kalmamasına olanak veriyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern çağının Türkiye’sinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online borç sorgulama uygulaması web tahsilat üzerinden SGK borç sorgulama işlemleri için artık öncelikli olarak e-Devlet sistemi giriş ekranı yönlendirmesinde e-Devlet sistemine giriş yapılması gerekiyor. E-Devlet sistemine giriş yapan sigorta mükellefleri sigorta borç bilgilerini tüm detayları ile birlikte öğrenebilmeleri için ‘e-devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sistem içerisinde otomatik yönlendirme ile dönülen web tahsilat uygulama ekranında sigorta mükelleflerinin SGK borç sorgulama işlemi için sorgu türü kısmında 4A işveren ödemeleri, sorgu tipi kısmında yapacakları borç sorgulama işlem tipini, SSK sicil numarasını girmeleri ve güvenlik kodu karakterlerini doğru olarak girmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online web tahsilat uygulamasında e-Devlet sistemi giriş işlemini yapan Bağkur sigortalısı ise Bağkur borç sorgulama işlemlerini yapabilmek için sorgu türü kısmında 4B sigortalı ödemeleri seçimini yapmaları, sorgu tipi kısmında yapacakları borç sorgulama tipini seçmeleri, Bağkur sicil numarası ve sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girmeleri gerekiyor. Böylelikle de son derece kolay şekilde Bağkur borç sorgulama yapabiliyor. Bu uygulamada GSS borç sorgulama işlemini ise sorgu türü kısmında diğer ödemeler, sorgu tipi kısmında GSS Prim seçimini yapmaları gerekiyor. Ayrıca GSS borç sorgulama için T.C. kimlik numaraları ve güvenlik kodu karakterlerini de girmeleri gerekiyor.