Gündem GSS ve Bağ-Kur Borç Sorgulama İşlemleri İçin Tıklayınız

GSS ve Bağ-Kur Borç Sorgulama İşlemleri İçin Tıklayınız

28.04.2015 - 10:56 | Son Güncellenme:

BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulama işlemleri artık online olarak da kolay bir şekilde yapılabilmektedir. BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini nasıl yapıldığı ve BAĞ-KUR borç sorgulama işleminin detaylarına ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

GSS ve Bağ-Kur Borç Sorgulama İşlemleri İçin Tıklayınız

Modern teknoloji hayatın her alanında pratik ve kaliteli çözümler sunmaya devam ediyor. Özellikle de insanların her alanda yaşamını kolaylaştıran yeni nesil çözümler sunuyor olması nedeni ile modern teknolojiyle birlikte yaygın kullanım oranlarına ulaşan internet her alanda kullanılmaya başlandı. Son dönemlerde oldukça yoğun ve sık bir şekilde hayatın her alanında yoğun olarak kullanılmaya başlanan modern internet teknolojisi ile birlikte artık kurumsal ve kamu alanında da en etkin çözümler sunulmaya başlandı.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüz modern çağında sürekli olarak gelişmeye başlayan modern teknoloji ile birlikte artık tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kamu kurumları tarafından internet teknolojisi yoğun olarak kullanılıyor. Türkiye’de internet teknolojisini en yoğun şekilde kullanmakta olan kamu kurumlarının başında Sosyal Güvenlik Kurumu geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hızla gelişen teknolojisinin sağlamakta olduğu yeni nesil avantajlar ile birlikte sigorta sorgulamaları online olarak yapılabiliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web sitesi üzerinde bulunan online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen online web tahsilat uygulaması sayesinde online olarak SGK borç sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde sigorta mükelleflerinin hizmetine sunmuş olduğu bu sigorta prim borcu sorgulama hizmeti ile birlikte artık kuruma olan tüm borçların her bir ayrıntısına kolay bir şekilde erişim sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internette yer alan yeni hizmet uygulaması web tahsilat uygulamasında SGK borç sorgulama işlemlerini yapmak isteyen sigorta mükelleflerinin uygulama ekranından yapılan otomatik yönlendirme ile ulaştıkları e-Devlet sistemi ‘sisteme giriş’ ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Online web tahsilat uygulaması üzerinde SGK borç sorgulama işlemleri için e-Devlet sistemine giriş yapan sigorta mükellefleri uygulama ekranına yeniden otomatik yönlendirme ile ulaşıyor. Bu ekranda sorgu türü kısmında ‘4A işveren ödemeleri’ seçeneğini seçilmesi, sorgu tipi kısmında yapılacak sorgulama tipinin seçilmesi, SSK sicil numarasının girilmesi ve güvenlik kodu karakterlerinin girilmesi gerekiyor. Bu bilgileri girerek SGK borç bilgilerine erişim sağlanabiliyor.

BAĞ-KUR borç sorgulama işlemleri için yine e-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra web tahsilat uygulamasında sorgu türü kısmında ‘4B sigortalı ödemeleri’ seçimini yapmaları, sorgu tipi kısmında yapılacak borç sorgulama tipini seçmeleri, BAĞ-KUR sicil numarasını ve güvenlik kodu karakterlerinin girilmesi gerekiyor. Böylelikle BAĞ-KUR borç sorgulama işlemleri online olarak yapılarak, tüm BAĞ-KUR borç bilgilerine ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

GSS borç sorgulama için web tahsilat uygulamasında ‘Diğer Ödemeler’ seçeneğinin yapılması, sorgu tipi kısmında ‘GSS Prim’ seçiminin yapılması ve T.C. kimlik numarası ile güvenlik kodu karakterlerinin girilmesi gerekiyor. GSS borç sorgulama ile GSS prim borcunun olup olmadığı ve olan prim borçlarının tüm ayrıntıları görüntülenebiliyor.