Gündem GSS ve Bağ-Kur Borç Sorgulama İşlemleri Online Web Tahsilat Ekranında

GSS ve Bağ-Kur Borç Sorgulama İşlemleri Online Web Tahsilat Ekranında

17.07.2015 - 09:36 | Son Güncellenme:

Online olarak GSS ve BAĞ-KUR prim borcunuzu kolayca sorgulayabilirsiniz. Online olarak GSS borç sorgulama nasıl yapılır ve BAĞ-KUR borç sorgulama hakkında detaylı bilgiler haberimizde!

GSS ve Bağ-Kur Borç Sorgulama İşlemleri Online Web Tahsilat Ekranında

GSS yani Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama, genel sağlık sigortası ödemeleri için özel olarak hazırlanmış bir Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetidir. GSS borç sorgulama işlemleri, GSS uygulamasından faydalanabilmek için, düzenli olarak ödenmesi gereken prim miktarını öğrenmeye yardımcı olan bir sistemdir. Bu durumda, her hangi bir olumsuz durumdan dolayı, GSS primlerini ödemeyi aksatan ya da bırakan vatandaşlar, prim borcu bilgilerini,GSS borç sorgulama işlemleri aracılığı ile öğrenebilirler ya da kontrol edebilirler. Üstelik son zamanlarda yapılan çalışmaların da katkısı ile, GSS borç sorgulama işlemlerinizi, web üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz. Web üzerinden GSS borç sorgulama işlemleri sayesinde, hem yorulmamış hem de fazla vakit kaybetmemiş olursunuz.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

GSS borç sorgulama işlemlerinizi web üzerinden yapabilmek için, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web adresine giriş yapabilirsiniz.Yani,GSS borç sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için izlemeniz gereken aşamalar şu şekildedir;

GSS borç sorgulaması işlemlerinizi yapabilmek için öncelikle, http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada, bu sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz.

Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, üstten ikinci olan ve E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Hemen sonrasında açılacak olan yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI ( www.türkiye.gov.tr adresinden hizmet vermektedir.) şeklinde yer alan ibareye tıklayınız.

Haberin Devamı

Böylece sistem sizi direkt olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Daha sonrasında, bu ekranda GSS borç sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için ilk önce, sorgu türü yazan bölümde diğer ödemeler, sorgu tipi yazan bölümde ise GSS PRİM başlığını göreceksiniz.

Burada son olarak ise, T.C. kimlik numaranızı kullanarak ve yine bu sayfada yer alan güvenlik kodu karakterlerini ilgili alana doldurarak, GSS prim borç sorgulaması işlemlerinizi sonlandırıp, borç durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Bağkur – 4B Borç Sorgulama işlemleri

Bağkur yani 4B borç sorgulama, Bağkur – 4B biriminin çatısı altında yer alan, bir takım hizmetlerden yararlanmak için, düzenli olarak ödenmesi gereken, sigorta primleri için özel olarak hazırlanmış bir Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetidir. Bağkur – 4B borç sorgulama işlemleri, Bağkur – 4B uygulamasından faydalanabilmek için, düzenli olarak ödenmesi gereken prim miktarını öğrenmeye yardımcı olan bir sistemdir. Bu durumda, her hangi bir olumsuz durumdan dolayı, Bağkur – 4B primlerini ödemeyi aksatan ya da bırakan vatandaşlar, prim borcu bilgilerini, Bağkur – 4B borç sorgulama işlemleri aracılığı ile öğrenebilirler ya da kontrol edebilirler. Üstelik son zamanlarda yapılan çalışmaların da katkısı ile, Bağkur – 4B borç sorgulama işlemlerinizi, web üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz. Web üzerinden Bağkur – 4B borç sorgulama işlemleri sayesinde, hem yorulmamış hem de fazla vakit kaybetmemiş olursunuz.

Haberin Devamı

Bağkur – 4B borç sorgulama işlemlerinizi web üzerinden yapabilmek için, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web adresine giriş yapabilirsiniz.Yani, Bağkur – 4B borç sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için izlemeniz gereken aşamalar şu şekildedir;

Bağkur borç sorgulaması işlemlerinizi yapabilmek için öncelikle, http://www.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Hemen sonraki aşamada, bu sayfanın üst tarafında yer alan başlıklardan, E-SGK yazan başlığa geliniz. Hemen sonrasında, bu başlık altında açılan diğer başlıklar arasından, üstten ikinci olan ve E-Hizmetler yazan başlığa tıklayınız.

Sonrasında açılacak olan yeni sayfanın hemen en üst kısmında, E-HİZMETLER UYGULAMASI ( www.türkiye.gov.tr adresinden hizmet vermektedir.) şeklinde yer alan ibareye tıklayınız.

Haberin Devamı

Böylece sistem sizi direkt olarak e-devlet kapısı sistemine yönlendirmiş olacaktır.

Daha sonrasında, açılan bu ekranda e-devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetler başlığı altında yer alan bölümler arasından, 4B Hizmetleri yazan başlığa geliniz.

Sonrasında da, 4B Hizmetleri yazan bu bölümün altında 3. sırada yer alan ve 4B Borç Durumu yazan başlığa tıklayınız.

Hemen sonrasında açılan sayfada, e-devlet şifresi mobil imza elektronik imza T.C kimlik kartıbanka seçenekleri arasında, e-devlet şifresi yazanı seçip devam ediniz.

Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı kullanarak, Bağkur borç sorgulama işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Yazarlar