Gündem GSS ve Bağ-Kur Borçlarını Online Sorgulama Yapabilirsiniz

GSS ve Bağ-Kur Borçlarını Online Sorgulama Yapabilirsiniz

25.03.2015 - 09:17 | Son Güncellenme:

SGK, GSS VE BAĞ-KUR’ a bağlı kişiler online uygulamalar sayesinde kolayca SGK borç sorgulama işlemlerini yapabilmektedirler. SGK borç sorgulama işlemi nasıl yapılır ve SGK borç sorgulama işlemi hakkında tüm detaylar haberimizde!

GSS ve Bağ-Kur Borçlarını Online Sorgulama Yapabilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı bir şekilde çalışan vatandaşlar bütün işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek yapabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek yapabileceğimiz işlemleri artık internet üzerinden online olarak da Sosyal Güvenlik Kurumunun internet hizmetlerinden yapabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumuna internet üzerinden 2 farklı şekilde ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun kendi internet hizmeti olduğu gibi bir de E-Devlet hizmetleri altında yer almaktadır. SGK kuruma giderek veya internet üzerinden yapabileceğimiz işlemlerden bir tanesi de SGK borç sorgulama işlemidir. SGK borç sorgulama işlemi ilk Sosyal Güvenlik Kurumuna herhangi bir borç durumunuz varsa öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan vatandaşlar emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna her ay prim ve sigorta yatırmaktadır. Bu prim ve sigortalar dolduğu zaman ve vatandaşın da emeklilik yaşı geldiyse Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşı emekli yapabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan vatandaşların emeklilik yaşı geldiyse fakat ödemesi gereken prim ve sigortaları tamamlayamadıysa Sosyal Güvenlik Kurumuna borçlanarak erken emekli olabilirler. SGK Borç sorgulama işlemini internet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumunun web tahsilat uygulaması ile şifresiz olarak yapabilirsiniz. SGK borç sorgulama işlemini bir de internet üzerinden E-Devlet hizmetleri altından Sosyal Güvenlik Kurumuna girerek yapabilirsiniz. E-Devlet uygulamasından SGK borç sorgulaması için E-Devlet şifrenize ihtiyacınız vardır.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumun web tahsilat uygulaması ile şifresiz olarak SGK borç sorgulama işlemi için online web tahsilat uygulamasına giriş yapılmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra uygulamada bağlı olduğunuz kuruma göre SGK borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. SSK altında çalışan vatandaşlar borç sorgulama işlemi için sorgu türü seçeneğine 4A işveren ödemeleri sorgu tipine ise çalıştığı hizmet ile ilgili en yakın hangisiyse onu seçmelidir. Sisteme SSK sicil numarası ve güvenlik kodunu da girdikten sonra SGK borç sorgulama işlemini tamamlayabilir.

Bağ-Kur altında çalışan vatandaşlar SGK borç sorgulama işlemi için sorgu türü seçeneğine 4B sigortalı ödemeleri, sorgu tipi seçeneğine ise Bağ-Kur geçmiş dönemi seçmelidir. T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu sisteme girildikten sonra SGK borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama için Sorgu türünü diğer ödemeler, sorgu tipine ise GSS prim seçilmelidir. T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girildikten sonra SGK borç sorgulama işlemi tamamlanmış olur.

E-Devlet uygulamasından SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmek için uygulamaya giriş yapılmalıdır. Uygulamaya T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi girerek SGK borç sorgulama işlemini yapabilirsiniz. E-Devlet şifreniz yok ise PTT şubelerine nüfus kağıdınız ile giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler altından Sosyal Güvenlik Kurumu seçilmelidir. Sosyal Güvenlik Kurumunu seçeneği altında 4A, 4B ve 4C hizmetleri bulunmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden SGK borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.