Gündem GSS ve Bağ-Kur Borçlarınızı Online Borç Sorgulama Ekranından Yapabilirsiniz

GSS ve Bağ-Kur Borçlarınızı Online Borç Sorgulama Ekranından Yapabilirsiniz

11.07.2015 - 09:06 | Son Güncellenme:

GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini yaparak prim borcunuz olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi nasıl yapılır ve GSS, BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında önemli bilgiler bu haberde!

GSS ve Bağ-Kur Borçlarınızı Online Borç Sorgulama Ekranından Yapabilirsiniz

Çalıştıkları süreyi Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşlar emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna her ay düzenli olarak prim ve sigorta ödemektedirler. Bu ödenen prim ve sigortalar sayesinde vatandaşlar emekli olabildiği gibi bir de vatandaşların herhangi hastane ve kaza masraflarını da Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlar için çeşitli uygulamalar geliştirmiştir ve bu uygulamalar sayesinde vatandaşlar bazı işlemlerini çok kolay bir şekilde yapabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun bu hizmetlerinden bir tanesi de SGK borç sorgulama hizmetidir. SGK borç sorgulama işlemi sayesinde vatandaşlar emeklilik için gerekli olan prim ve sigorta miktarlarını kontrol edebilir ve Sosyal Güvenlik Kurumuna herhangi bir borç var ise miktarı ile SGK borç sorgulama işlemi sayesinde öğrenebilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun SGK borç sorgulama hizmetini internet üzerinden 2 farklı şekilde kullanabilirsiniz. İlk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu online web tahsilat uygulaması ile şifresiz olarak SGK borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Diğer seçenek ise E-Devlet sistemi ile olandır. E-Devlet sistemine E-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Şifresiz olarak GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun web tahsilat sayfasına giriş yapılmalıdır. Bu sayfada bağlı olduğumuz kuruma göre GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sayfada bulunan sorgu türü seçeneğinde bağlı olduğunuz kuruma göre seçerek işleminize devam edebilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar sorgu türüne 4A işveren ödemelerini seçmelidir. Sorgu tipi seçeneğine ise çalıştığı iş türü hangisine daha fazla uyuyor ise onu seçmelidir. Son olarak SSK sicil numarası ve güvenlik kodu sisteme girildikten sonra sorgulama işlemi tamamlanmış olur. Bağ-Kur kurumu altında çalışan vatandaşlar ise sorgu türü seçeneğine 4B sigortalı ödemeleri sorgu tipi seçeneğine de bağ-kur geçmiş dönem seçmelidir. Sisteme T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girildikten sonra sorgulama işlemi tamamlanmış olur. Genel Sağlık sigortası borç sorgulama işlemi için sorgu türü seçeneğine diğer ödemeler sorgu tipi seçeneğine ise GSS prim seçeneği seçilmelidir. T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girildikten sonra sorgulama işlemi tamamlanmış olur.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sağ tarafta bulunan sisteme giriş linki tıklandıktan sonra T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi sisteme girerek E-devlet sistemine giriş yapmış olursunuz. E-Devlet şifreniz yok ise istediğiniz PTT şubesine üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu bit nüfus kağıdı ile E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler altında Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. SGK borç sorgulama işlemini bağlı olduğunuz kuruma göre yapabilirsiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri, Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri, emekli sandığına bağlı olan vatandaşlar da 4C hizmetleri altından SGK borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler.