Gündem GSS ve Bağ-Kur Online Borç Sorgulama İşlemleri

GSS ve Bağ-Kur Online Borç Sorgulama İşlemleri

21.03.2015 - 11:29 | Son Güncellenme:

GSS VE BAĞ-KUR prim borçlarınızı kolayca sorgulayabilirsiniz. SGK borç sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgi alabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

GSS ve Bağ-Kur Online Borç Sorgulama İşlemleri

Çalışma hayatlarını sürdüren vatandaşlar çalıştıkları süre boyunca bazı kurumlara bağlı olarak çalışmaktadırlar. Bağlı oldukları kuruma belli primler ödeyerek veya sigortaları ödenerek kurum tarafından bakılmaktadır. Vatandaşlar bu ödedikleri primler sayesinde hastane ve kaza masraflarını prim ödedikleri kurum karşılamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmadan önce her vatandaş bağlı olduğu kuruma ödeme yapmaktaydı. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra vatandaşlar bütün primlerini ve sigortalarını Sosyal Güvenlik Kurumuna ödemektedirler. Vatandaşların hastane ve kaza masraflarını da Sosyal Güvenlik Kurumu üstlenmektedir.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

GSS BORÇ SORGULAMA

Sosyal Güvenlik Kurumu ayrıca primlerini ödeyen vatandaşları belli bir yaşa geldiğinde emekli yapmaktadır ve bir emekli maaşı bağlamaktadır. Vatandaşların emeklilik yaşı geldiğinde fakat primleri veya sigortaları dolmadıysa borçlandırma yoluyla Sosyal Güvenlik Kurumu emekli yapabilmektedir. Bu işlem sayesinde erken emeklilik şansınız bulunmaktadır. Bu şekilde emekli olursanız Sosyal Güvenlik Kurumuna borcunuz olacaktır. SGK borç sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumlarına giderek bazı sigorta bilgileriniz ve emeklilik bilgileriniz ile hesaplayabilirsiniz. SGK Borç sorgulama işlemini ayrıca internet üzerinden de online olarak 2 farklı şekilde yapabilmektesiniz. Gelişen internet teknolojisini ülkemizde en iyi kullanan kurumlardan bir tanesi Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu ayrıca E-Devlet hizmetleri altında da yer almaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden SGK borç sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumunun web tahsilat sayfasına giriş yapmalısınız. Bu uygulamadan şifresiz olarak SGK borç sorgulama işlemi yapabilirsiniz. E-Devlet hizmeti altından SGK borç sorgulama işlemi yapabilmek için E-devlet şifrenize ihtiyacınız vardır.

Haberin Devamı

Şifresiz olarak SGK borç sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumunun oluşturmuş olduğu web tahsilat uygulamasına giriş yapılmalıdır. Sosyal Güvenlik Kurumunun web tahsilat uygulaması bağlı olduğunuz kuruma göre farklı şekillerde kullanılmaktadır. SGK borç sorgulama işlemi bağlı olduğunuz kuruma göre değişmektedir. Sorgu türü seçeneğinden bağlı olduğunuz kurumu seçmelisiniz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar sorgu türü seçeneğine 4A işveren ödemeleri seçeneğini seçmelidir. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar sorgu tipi seçeneğine ise kendi işleriyle ilgili olan en uygun seçeneği seçtikten sonra uygulama sizden SSK sicil numarasını isteyecektir. SSK sicil numarası ve güvenlik kodu girildikten sonra SGK borç sorgulama işlemi tamamlanmış olur. Bağ-Kur kurumuna bağlı vatandaşlar ise sorgu türü seçeneğine 4B sigortalı ödemeleri seçmelidir. Sorgu tipini Bağ-Kur geçmiş dönem seçtikten sonra T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girilerek SGK borç sorgulama işlemi tamamlanmış olur. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemi için sorgu türüne diğer ödemeler, sorgu tipine ise GSS prim seçilmelidir. Son olarak T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girilerek SGK borç sorgulama işlemi tamamlanmış olur.

Haberin Devamı

E-Devlet uygulamasından SGK borç sorgulama işlemi için E-Devlet uygulamasına giriş yapmalısınız. Sağ üst tarafta sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler altında Sosyal Güvenlik Kurumunu bularak SGK borç sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.