Gündem 2016 KYK burs başvuruları başladı!

2016 KYK burs başvuruları başladı!

04.10.2016 - 07:41 | Son Güncellenme:

Milyonlarca öğrencinin merak ettiği KYK burs başvuruları artık başladı. KYK burs başvurularının başlamasıyla beraber binlerce öğrenci bu KYK burs başvurusu hakkında merak ettiği sorular artık sona erdi. İnternet üzerinden yapılması gereken bu KYK burs başvurularının nasıl yapılacağı ise ayrıntılı bir şekilde haberimizde mevcuttur.

2016 KYK burs başvuruları başladı

Üniversite eğitimini almaya hak kazanan adayların kafalarında canlandırmış olduğu ilk etapta pek çok soru işaretleri vardır. Öğrencilerin kafalarını kurcalayan bu işlemlerden biri de sizlerin de daha önceden tanık olduğu barınma ve de yaşama konusudur. Lisans ya da ön lisans eğitimlerini almak için Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler acaba geçimimi nasıl sağlayacağım diye düşünürler. İlk olarak barınma sorunu ile karşılaşan adayların pek çok öncelikle KYK yurt başvurusunda bulunmuştur. Devlet yurdu olarak tanımladığımız bu yurtlarda çok az ücret ödeyerek yaşayabilecekleri ortamı oluştururken yurtta kalmaya hak kazanamayan öğrenciler ise kendileri özel yurt, apart, ev gibi yerler bulmuştur. Bu sorun ortadan kalkmış ve 2016- 2017 eğitim öğretim dönemi başlamıştır.

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ancak ne yazık ki karşılaşılan bir diğer sorunlardan olan maddi geçimin sağlanması da üniversite zordur. Çoğu öğrenci yarı zamanlı diye nitelendirilen işlerde çalışmaya başlayarak ailelerine yük olmamaya çalışır. Fakat okurken çalışmak elbette zordur. Bunun yanında da öğrencilerin geçimini sağlamak amacı ile onlara verilen burs imkânı vardır. Ülkemizde her ailenin yaşamış olduğu bazı parasal sıkıntılar olabilir. Ancak eğitim her şeyden önemli olduğu için de öğrencilerin yapabilecekleri başvurular sonucunda onlara burs verilebilmektedir.

Burs devletin öğrencilerden hiçbir karşılık almadığı ve de almayacağı koşulunda yılın her ayında verdiği bir miktar paradır. Kredi Yurtlar Kurumu adı altında bilinen bu hizmet her öğrenciye verilmektedir. Her yıl da pek çok öğrenciye burs verilerek onların okul masraflarına olan yoğunluğu ve de büyük ihtiyacının biraz da olsa giderilmeye başlanmıştır. Burs imkânlarının kullanımından sonra öğrenciler bu aldıkları parayı eğitim hayatları boyunca alabilirler. Ancak burs alan öğrencilerin hiçbir şekilde başarısız olmamaları gerekir. Başarısız olan öğrencilerin aldığı bu karşılıksız yani geri ödemeli para bu durumla karşılaşılmasından sonra geri ödemeliye çevrilir. KYK burs başvurusu yapan adaylara çıkma ihtimali olan burslardan sonra da eğer burs alamayan kişilerin olması durumda öğrencilerin istekleri doğrultusunda onlara kredi de verilebilir. Çalışma hayatına başladıklarında geri ödemeye başlanan bu krediler sonucunda öğrenciler öğrenci iken en azından az da olsa rahat bir dönem geçirir.

Haberin Devamı

Peki KYK burs başvurularının başlamasından sonra öğrenciler KYK burs başvurusunu nasıl yapacak? İşte şu şekilde öğrenciler KYK burs başvurularını yapabilirler. Daha önceden oluşturdukları e-Devlet şifresi ile ya da ilk kez e-Devlet şifresini alacak olanlar PTT şubesine giderek şifreyi öncelikle edinmeleri gerekir. Bu şifreden sonra sisteme giriş yapıp arama bölümüne kyk burs başvurusu yazmaları gerekir. Karşılarına açılan sayfa zaten onları yönlendirir. Gerekli tüm aile ve de kimlik bilgilerinizi sisteme girdikten sonra 12 Ekim tarihine kadar KYK burs başvurunuzu güncelleyebilir ve bu başvuruyu gerçekleştirebilirsiniz.