Gündem ‘31 Mart bir dönüm noktasıdır’

‘31 Mart bir dönüm noktasıdır’

01.04.2024 - 05:32 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde kendisini bekleyen kalabalığa “Millet uyarısını ve takdirini sandık aracılığı ile yapar. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. 31 Mart bizim için bir bitiş değil bir dönüm noktasıdır. Durmak yok yola devam” diye konuştu. Sandık sonuçlarını masaya yatıracaklarını söyleyen Erdoğan, “Özeleştiri yapacağız” dedi.

‘31 Mart bir dönüm noktasıdır’

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarına ilişkin olarak “31 Mart bizim için bir bitiş değil, aslında bir dönüm noktasıdır. Türk Milleti yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırmıştır” dedi. Yerel seçim sonuçlarını Üsküdar Kısıklı’daki evinden takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece Ankara’ya AK Parti Genel Merkezi’ne geldi. Saat 00.30’u gösterdiğinde eşi Emine Erdoğan ile birlikte balkona çıkarak genel merkez binasının bahçesinde toplanan partilileri selamlayan Erdoğan, hitabında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

OLGUNLUKLA TAMAMLADIK: 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’ni demokrasimize yakışır bir olgunlukla tamamladık. Münferit bazı vakalar haricinde, seçim atmosferine gölge düşürecek hiçbir hadise yaşanmadı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizde vatandaşlarımıza yönelik bölücü örgütün kölelerinin baskı ve hakaretlerine şahit olduk. Ama emniyet birimlerimizin etkili müdahaleleriyle ciddi bir sorun çıkmadı. Vatandaşlarımızın sağduyusu, güvenlik güçlerimizin fedakarlıkları sayesinde Türk demokrasisi, rüştünü bir kez daha ispat etmiş oldu.

DEMOKRASİMİZ İÇİN KAZANÇ: Milletin kararının hiçbir baskıyla, dayatmayla, yönlendirmeyle karşılaşmadan sandıkta tebarüz etmesi, demokrasimiz için başlı başına büyük bir kazançtır. 31 Mart bizim için bir bitiş değil, aslında bir dönüm noktasıdır. Türk Milleti yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırmıştır. Sonuçlardan bağımsız olarak, bu seçimin galibi öncelikle demokrasimizdir, milli iradedir, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun 85 milyonun tamamıdır. Bugün AK Parti ve Cumhur İttifakı’na oy verenlerle birlikte demokratik haklarını kullanarak sandığın gücüne güç katan herkes kazanmıştır. Bu yolu beraber yürüyeceğiz, kim ne derse desin.

Haberin Devamı

UMDUĞUMUZ NETİCEYİ ALAMADIK: 31 Mart seçimleri son 22 yılda girdiğimiz 18. sandık imtihanımız oldu. Hep başardık. Başararak geldik. Evelallah, bundan sonra da başararak yola revan olacağız. Ben sizlere inanıyorum ve bu yolda sizlerle inşallah bizler kazanarak yine devam edeceğiz. 14-28 Mayıs seçimlerindeki zaferimizden 9 ay sonra maalesef yerel seçim imtihanından istediğimiz, umduğumuz neticeyi alamadık.

OLANDA HAYIR VARDIR: Her olanda bir hayır vardır. Cumhur İttifakı’nda beraber hareket ettiğimiz MHP’nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye tüm MHP’li kardeşlerime aynı şekilde şükranlarımı sunuyorum. İttifakımıza desteğini beyan eden diğer siyasi partilerin genel başkanlarına ve mensuplarına da minnettarlığımı ifade ediyorum.

MİLLETİN ÜSTÜNDE GÜÇ TANIMIYORUZ: Milletin muazzez iradesinin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz. Şimdiye kadar milletimizin takdirini baştacı etmekten, milletin iradesine boyun eğmekten geri durmadık. Hükümet olarak şimdiye kadar olduğu gibi milletimizin oyuyla seçilmiş tüm yerel yöneticileri, şehirlerinin hayrına yapacakları işlerde desteklemeye devam edeceğiz.

Haberin Devamı

İRTİFA KAYBI YAŞADIK: Her parti kendi bünyesinde seçim sonuçlarını analiz edecektir. Biz de partimizin organlarında neticeleri açık yüreklilikle değerlendireceğiz, özeleştirimizi cesaretle yapacağız. Kesinleşmemiş olmakla birlikte sandık sonuçları, bize ülkemiz genelinde mahalli idarelerde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Elbette yerel bazda yaşanan bu gerilemenin sebeplerini ayrıca masaya yatıracağız. Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her yerde sebepleri çok iyi tespit edecek ve gerekli müdahalelerde bulunacağız.

‘31 Mart bir dönüm noktasıdır’

AK Parti Genel Merkezi önünde toplanan kalabalık Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu.

‘Gönülleri fethmenin yollarını arayacağız’

MİLLETLE İNATLAŞMAKTAN UZAK DURACAĞIZ: Milletimizin teveccühüne mazhar olduğumuz yerlerde ise, bu güveni boşa çıkarmamak için her zamankinden daha fazla çalışacağız. Milletle inatlaşmaktan, milli iradeye rağmen hareket etmekten, milletin takdirini sorgulamaktan bugüne kadar olduğu gibi yine uzak duracağız. Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli, en objektif bir şekilde, akıl ve vicdan terazimizde tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız. Bunun için önümüzdeki yaklaşık 4-4,5 yıllık bir süre var. Bir sonraki seçimlere kadar olan dönemi her açıdan kendimizi yenilediğimiz, hatalarımızı telafi ettiğimiz kapsamlı bir muhasebe zeminine oturtacağız.

Haberin Devamı

SÖZ VERİYORUZ: Buradan bir kez daha Türkiye’ye söz veriyoruz. 85 milyonun her bir ferdinin refahını, huzurunu, güvenliğini ve umutlarını artırmak için durmadan, dinlenmeden koşturacağız. Milletimizin farklı tasarrufta bulunduğu yerlerde çok daha güçlü şekilde gönülleri fethetmenin yollarını arayacağız. Son 21 yıldır nasıl reformlarımızla, icraatlarımızla, yatırımlarımızla, projelerimizle konuştuysak, inşallah önümüzdeki beş sene boyunca da bu çizgimizden sapmayacağız. Ahde vefanız, dayanışmanız, teveccühünüz için her birinize teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

‘31 Mart bir dönüm noktasıdır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oy kullanan herkese teşekkür ederek seçimlerin olgunlukla tamamlandığını söyledi. Erdoğan, “Bu seçimin galibi demokrasimizdir, milli iradedir, 85 milyonun tamamıdır” dedi.

‘31 Mart bir dönüm noktasıdır’

‘Hazine değerinde 4 yıl var’

Erdoğan, “Son bir yıldır ülkemizi, milletimizi ve ekonomimizi yoran seçim defterinin bugün itibariyle kapanması bile büyük bir kazançtır. Türkiye’nin önünde hazine değerinde 4 yıldan fazla bir süre vardır. Milletin ve ülkenin vaktini çalacak tartışmalarla bu dönemi heba edemeyiz. Deprem bölgesinin yeniden ihyası ve ekonomideki sıkıntılarımızın giderilmesi başta olmak üzere ülkemizin acil meselelerine daha fazla eğileceğiz. Ülkemize, milletimize ve gelecek nesillere bedel ödetecek popülist adımlardan uzak durduk. Enflasyon başta olmak üzere uyguladığımız ekonomi programımızın olumlu sonuçlarını yılın 2. yarısında görmeye başlayacağız. Herkes kendi asıl gündemine odaklanabilecektir. Bölücü terör örgütüne ölümcül darbeyi mutlaka indireceğiz. Güney sınırlarımızın ötesinde bir teröristan kurulmasına izin vermeyeceğiz. FETÖ ihanet şebekesinin son kalıntılarını da temizlemekte kararlıyız. Seçim sürecinin geri plana ittiği konuları süratle gündemimize alarak gerekli adımları hızlı bir şekilde atacağız” dedi.