Gündem AK Parti'den hakeme saldırılan Faruk Koca için flaş karar

AK Parti'den hakeme saldırılan Faruk Koca için flaş karar

12.12.2023 - 16:56 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısına ilişkin aldıkları kararı açıkladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle: Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda sunumlarda 2024 bütçemiz sunuldu ve kabul edildi. Gazze’deki hadiselerin aktarıldığı bir sunumda oldu. Cumhurbaşkanımız toplantı başında iç ve dış siyaseti değerlendirdi. Gerekli talimatları verdi. AK Parti her zamanki gibi seçimlere hazırlıklı bir partidir. Sitemlerimiz son derece yetkindir.

FARUK KOCA DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Dün üzücü bir olay yaşandı. Faruk Koca'nın eski milletvekili olması sebebiyle bir değerlendirme yapıldı. Cumhurbaşkanımız şiddete karşı olduğumuzu vurguladı. Bu saldırıyla ilgili olarak, bir disiplin suçu olduğu kanaati olduğu anlaşılmıştır. Tüzüğümüzün 119. maddesi uyarınca Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine ayrıca MKYK tarafından mevcudun oy birliğiyle karar verilmiştir. Hayatın hiçbir alanında şiddeti kabul etmeyeceğimiz gibi, kuşkusuz sporda da mazur göremeyeceğimizi ifade ediyoruz. Bu Ankaragücü'ne mal edilemez. Bütün spor kulüplerimizin şiddeti reddetmesi, topyekün bir tutum alması gerekir. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın partimizden ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevki kararlaştırılmıştır. Bütün hakem camiasına ve hakemlere AK Parti Genel Merkezi'nden geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Haberin Devamı

AÇIK BİR SOYKIRIM

Gazze'de her 10 dakikada bir çocuk öldürülüyor. İsrail katliamları yaparken İsrail bunun yanında maalesef bütün bu olayların sebebi olan yasadışı faaliyetlerine başka açıdan da devam ediyor. Doğu Kudüs'te konut inşa etme planını İsrail hükümeti onaylamış. Bir yandan katliamlar devam ediyor, bir yandan devlet eliyle hırsızlık faaliyeti de aynı şekilde devam ediyor. Bu tabii ki açık bir şekilde soykırımdır, İsrail güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Dünyanın gözü önünde, hukuku tanıdığını söyleyen Batılı devletlerin desteği ile gerçekleşmektedir.

KADIN VE ÇOCUKLARIN ÖLDÜRÜLMESİNE VERİLEN ONAY

Şu veto resmi ne demek? Herhangi bir yasa tasarısını, karar tasarısını veto etmiyor. Elini kaldırdığı şey İsrail Ordusu'nun çocuklarını öldürmesine onay veriyorum, masum kadınların öldürülmesine onay veriyorum diyor. ABD plakasının önünde insan hakları ihlallerinin hem de İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edişinin yıldönümünde bu işaretle birlikte tutuyor bu karara ret veriyorlar. Burada birçok ülke evet verdiği halde bir tek ABD'nin vetosuyla bu gerçekleşiyor. Bu resim İsrail Ordusu'nun Gazze'de çocuk ve kadınların öldürülmesine verilen onayıdır.

Haberin Devamı

BU KADAR AKILDAN YOKSUN BİR KARAR OLABİLİR Mİ?

İsrail'in kendini savunma hakkı artık öyle bir şekilde kullanılıyor ki İsrail Ordusu'nun masum kadın ve çocuklarını öldürme hakkı olarak kullanılıyor. ABD kongresinde bir karar tasarısı kabul edildi. Antisiyonizm kavramı antisemitizme eşitmiş. Siz siyonizme karşıtlık gösterirseniz Yahudi düşmanı oluyorsunuz. Bu kadar akıldan, idrakten yoksun bir karar olabilir mi? Bu karar bütün Yahudilere haksızlık eden, hakaret eden bir karar. Pekçok Yahudi İsrail'in soykırımı eylemlerine karşı çıkıyor. Tevrat'ı istismar eden Netanyahu katliamları yaparken, vaadilmiş topraklardan bahsedilip, bölge ülkelerinin toprak bütünlüğü tehdit edilirken bu çabanın adı siyonizmdir. Şimdi diyorlar ki siyonizme karşı olursan Yahudi düşmanı olursun. Bunun kadar akıldan, idrakten uzak olunamaz. İsrail güçleri tarafından gerçekleştirilmesinden birtakım katliamların savunulması gibi bir amaç var. Hayatını kaybetmiş masum Yahudilerin hatırasına da bir saygısızlıktır bu. Bu yüzyılın tanımlayıcı resimlerden bir tanesi şu resim olacak. ABD Kongresi'nde aklı, bilimi, temsil eden üniversitelerin rektorlerini kongreye çağırıp sorguladılar. Bu üniversiteler dünyanın en seçkin üniversiteleri. Aklın özgürlüğünü, bilimin özgürlüğünü temsil ediyorlar. İnsanın ifade hürriyetini temsil ediyorlar. Oraya gelip, sorguluyor.

Haberin Devamı

AKLI VE BİLİMİ YARGILIYORLAR

Rektörleri sorgulamasının sebebi Filistin'e destek veren başka milletlerden öğrencilerin eylemlerine izin veriyorsunuz? Rektörler bu sorgulama karşısında 'Bu bir ifade hürriyetidir' diyor. Bu resmin biraz geriye gidin Ortaçağ'daki engizisyon yargılamalarından bir farkı yoktur. Aklı, bilimi yargılıyor. Akademik özgürlüğü yargılarken 'intifada çağrısı yapmak Yahudi düşmanlığıdır' diyorlar. Birisi sizin evinizi işgal edecek, ailenizi öldürecek buna karşı direnme hakkından bahsedilmesini suç kabul ediyorlar. Böylesi aşağılık bir yaklaşım olabilir mi?

Haberin Devamı

HER ŞEY TEHDİT ALTINDA

Bu özgürlüğü savunan bilim adamları büyük baskılarla karşı karşıya kalıyorlar. Herkes susuyor. Bu yeni engizisyondur. Akıl, bilim tehdit altındadır. İnsanlığım medeniyet yoluyla kazandığı her şey tehdit altındadır. Arkasından dönüyoruz Avrupa'ya. Avrupa zaten büyük bir savrulma içerisinde. Alman hükümeti Mısır'da kadın sorunlarıyla ilgilenen bir vakfa yardımda bulunuyormuş. Bu yardımı kesiyorlar. Niçin? Vakfın başındaki kadın Gazze konusunda Filistin konusunda destek mesajı yayınladığı için. Alman hükümeti diyor ki, 'Gazze konusunda destek mesajı yayınlarsan ben desteği keserim'. En temel değerlerin siyasi şantaja, ilkel pazarlığa dönüştüğü dönem. Saksonya eyaletinde vatandaşlığa alınmak için başvuranların İsrail devletinin varlığına aykırı her türlü çabayı reddetmelerinin yazılı beyanı isteniyor. İspanya, Belçika, Malta başbakanları tarafından AB Konseyi Başkanı'na bir mektup yazıldı. 'AB Filistin konusundaki tutumunu netleştirsin' denildi. Bu zirvede bunu gündeme alın diyorlar. Burada İspanya, Belçika, İrlanda, Malta Başbakanı bu tavrı ortaya koyarken diğerleri aklı, bilimi yargılayan tutum ortaya çıkıyor. Kuşkusuz İspanya ve Belçika'nın diğerlerine göre daha sağduyulu tutum ama bu AB'nin genel politikası olarak gündeme gelmemiştir.

ENGELLENMESİ BİLE SAVAŞ SUÇU

Kuşkusuz bunlar günü gelir yargılanır. Cumhurbaşkanımızın 'bunlar insanlık önünde yargılanır' açıklamasını gün gelir hepimiz görürüz. Bu yapılan başvurular Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılık Ofisi'ne ulaştı. Başvuru öncesinde 3 Mart 2021 tarihinde başlatılmış ve 13 Haziran 2014'ten bu yana yaklaşık 7-9 yıldır Gazze-Doğu Kudüs'te işlenen suçların araştırıldığını biliyoruz. Burada Gazze'ye gidecek yardımların engellenmesi bile savaş suçudur. Bunun çok ötesinde birtakım savaş suçlarının ortada olduğu görülmektedir. Burada yine bir çifte standart var. Aynı başsavcılık Ukrayna davasında 1 yıl gibi kısa sürede devlet başkanı düzeyinde yakalama kararı çıkarmıştı. Filistin meselesinde 8 yıl olmuş ama herhangi bir somut talepte bulunmamıştır.

YUNANİSTAN İLE YENİ SAYFA

Bütün bu dünyanın krizlerin içinden geçtiği dönemde dış politikamız azami süratle barışı destekleyen, sorun dosyalarını kapatan iradeyle yönetiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın en son Atina'da yeni bir sayfa açmak ve kazan kazan temelinde süreci başlatmak üzere yaptığı açıklamalar bu bakımdan önemlidir. Cumhurbaşkanımız orada 'bizler aynı denizi, aynı iklimi, hatta bir çok kültürü paylaşan komşuyuz, görüş ayrılıkların yaşanması gayet doğam mesele bunları çözme iradesidir, aramızda çözülemeyecek büyük bir sorun yoktur' şeklinde iradeyi ifade etmiştir.

FASILLARI TEK TEK TARTIŞIRIZ

AB Komisyonu tarafından bir Türkiye raporu ortaya koyuldu. Burada karşılıklı ortak çıkarlardan, kazanmaktan bahsediliyor. Tabii ki Gümrük Birliği'nin, vize serbestisinin güncellenmesi çok önemlidir ama işin en tepesinde Türkiye'nin AB'ye tam üyelik perspektifi vardır. Doğru olan eğer AB'den gelen eleştiriler eksiklik, yanlışlık olarak değerlendiriliyorsa o zaman fasılları açarsınız, tek tek fasılları tartışırız, Türkiye fasıl kapatacak şekilde düzenleme yapıyorsa, diğer fasıllara bakarsınız. Hiç fasıl açmama perspektif bu meseleleri konuşmayalım demektir. Bu dış politika açısından, genişleme perspektifi açısından eksik ve yanlış vizyondur.

 SORU CEVAP

YEREL SEÇİM GÜNDEMİ

Cumhur İttifakı'nda herhangi bir sorun söz konusu değil. AK Parti ile MHP heyeti arasında birçok görüşme yapıldı. Arkadaşlarımız heyetler arası görüşmelerini devam ediyor. Son aşamaya gelindi. Sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Bahçeli arasında hiçbir problem yok. Arzu edildiği zaman her an rahatlıkla bir araya gelinip bu meseleler tartışılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bu ayın 3. haftasından itibaren açıklama yapmaya başlarız dedi. Sayın Erbakan'ın ziyaretiyle ilgili gündemde yerel seçim ve bölgedeki gelişmeler ele alınacaktır.

SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ DÜZENLEME

Bu meselede bunlarında daha fazla olmasına göz yumulması olmayacak. Ailesine de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hayvanların her türlü güvenliğini sağlayan, onların da korunduğu çeşitli stratejiler geliştirilecek. Onlar bizim rakibimiz değil. Evlatlarımızın bu şekilde saldırılara maruz kalmasına izin vermemiz söz konusu olmayacak.

MUHALETTEKİ TARTIŞMALAR

Vatandaşın önüne büyük iddialarla çıktılar. Ondan sonra bir sürü Cumhurbaşkanı yardımcısı ile Türkiye'yi yöneteceklerini söylediler. Bunlar çay bile demleyemez dedik. Bir masadan kalkma olayı oldu. Hala tartışması sürüyor. Son derece absürt bir sistem üretmişlerdir. Bu siyasi parti liderlerine iş bulmak için üretilmiş bir sistem. Şimdi de görüyorsunuz hiç kimse bunu kabullenmiyor. İyi ki kazanamamışız noktasına geldiler. Bu çok büyük bir sorumsuzluktur. Bunun bir muhasebesini yapmaları lazım. Şimdi kimisi yorgunluk diyor, kimisi yük diyor. Vatandaşlara bu kadar söz söylediniz. Bir hesap vermek gerekmiyor mu? Ortaya çıkan tablo bir siyasi iflas.