Gündem Akşener’i önce İmamoğlu ziyaret edebilir

Akşener’i önce İmamoğlu ziyaret edebilir

28.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’nin yerel seçimlere 81 ilde kendi adayları ile girme kararına karşın, siyaset kulislerinde CHP ile bu partinin özellikle Ankara ve İstanbul için işbirliği yapma olasılığı gündemdeki yerini koruyor.

Akşener’i önce İmamoğlu ziyaret edebilir

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP kulislerinde İYİ Parti ile “alt düzeyde” bir temasın başladığı ancak şu ana kadar somut bir gelişme olmadığı konuşulurken, umutlar CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ziyaret etmeyi planladığı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yapacağı görüşmeye bağlanmış durumda. Parti kulislerinde Özel’in ziyaretinden önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Akşener ile yan yana gelebileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Partili kaynaklar, İmamoğlu ve Akşener’in görüşmesi halinde havanın yumuşayacağına dikkat çekerek, “Abla kardeş gibiler. Yan yana gelirlerse illa ki bir yumuşama olur, herşey değişebilir” derken, ikilinin görüşmesinin, Özel’in, Akşener ziyareti öncesi gerçekleşebileceğini belirttiler. Parti kulislerinde sadece Ankara ve İstanbul’da bir iş birliği olabileceği de belirtilirken, “Özellikle ittifak yerine iş birliği kelimesi kullanılıyor” değerlendirmesi yapılıyor.