Gündem ‘Anayasa değişiklik’ mesaisi devam edecek

‘Anayasa değişiklik’ mesaisi devam edecek

23.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM, bu hafta “anayasa” mesaisi yapacak. Anayasa Komisyonu’nda yarın başörtüsü ve aileye ilişkin anayasa değişiklik teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

‘Anayasa değişiklik’ mesaisi devam edecek

Teklif, Anayasa’nın din ve vicdan hürriyetini düzenleyen 24’üncü maddesi ile ailenin korunmasını düzenleyen 41’inci maddesinde değişiklik öngörüyor.

Haberin Devamı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasını görüşmek üzere kurulan Hazırlık Komisyonu çarşamba günü toplanacak. Milletvekilleri komisyona salı yazılı, çarşamba ise sözlü savunma verecek.

‘Yeni Evim’ projesi

Plan ve Bütçe Komisyonu bugün toplanacak. Komisyon, orta gelirli vatandaşlara yönelik konut kampanyasına ilişkin üç maddelik ‘Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşecek.

AK Parti TBMM Grubu, 25 Ocak Çarşamba günü saat 12.00’de basına kapalı toplanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti milletvekillerine ekonomiye ilişkin sunum yapacak. Nebati, 2022 yılını değerlendirecek ve 2023 hedeflerini anlatacak.