Gündem Ankara için kuvvetli yağış uyarısı! Valilik açıklama yaptı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı! Valilik açıklama yaptı

16.05.2022 - 16:52 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında paylaşıldı. Ankara Valiliği de, bugün kentte beklenen kuvvetli yağış nedeniyle olası ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Öte yandan perşeöbe gününden itibaren de yurt genelinde hava sıcaklıklarında düşüş yaşanacağı belirtildi.

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı Valilik açıklama yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güneyi ve Trakya'nın kuzeybatısı, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Bolu ve Ordu çevreleri, Doğu Anadolu'nun doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının bugün mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Rüzgarın batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Ankara Valiliği de kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşları dikkatli olunması konusunda uyardı. Sarı kodlu uyarı yapılan bölge için Valiliğin Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre; bugün 16.00-19.00 saatleri arasında Ankara'da kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış geçişleri, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT!

Meteoroloji tarafından yeni hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre perşembe günü yurt genelinde sıcaklıklar düşecek. Yapılan açıklamada, "Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği, Perşembe gününden itibaren batı bölgeler başta olmak üzere tüm yurtta hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor." ifadelerine yer verildi.

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı Valilik açıklama yaptı