Gündem Araç hasar kaydı sorgulama için ne yapmalısınız?

Araç hasar kaydı sorgulama için ne yapmalısınız?

21.10.2015 - 09:44 | Son Güncellenme:

Araç hasar kaydı sorgulama yapmadan 2. El araç alımı yapmamanızı öneririz. Çünkü hasar kaydından önceden herhangi bir hasarın olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Detayları haberimizde.

Araç hasar kaydı sorgulama için ne yapmalısınız

İnternet hizmetlerinde kapsam her geçen gün internetin yaygın kullanıma ulaşmasıyla birlikte devam ediyor. Özellikle de vatandaşın internet kolaylıklarından yaşamının her alanında yararlanmasından dolayı kamu hizmetlerinde de modern internet altyapısı kamu kurumları tarafından aktif olarak kullanılıyor. Dijital platformda etkin bir hizmet politikasına sahip olan başlıca devlet kurumlarından birisi olan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital platformdaki en popüler hizmeti ise araç sorgulama uygulaması oluyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA HAKKINDAAYRINTILI BİLGİ!

HASAR KAYDI SORGULAMA VE DETAYLAR!

TRAMER SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

Dijital dünyada kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarının yaygın ve popüler hale geldiği bugünlerde interneti vatandaşa sunduğu hizmetlerinde aktif olarak kullanan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılıyor. Özellikle de vatandaşın sadece birkaç dakika içerisinde bir aracın çalıntı olup olmadığını öğrenebilmesine imkan sağlayan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital platform üzerindeki bu online hizmet uygulaması başta çok sık sorunlar ile karşı karşıya kalınan 2. el araç alım-satım piyasasında güvenilir ticaret yapabilmek amacı ile olmak üzere tüm araç ticaretlerinde sıklıkla kullanılıyor.

Haberin Devamı

Her geçen gün hızla gelişen internet teknolojisi ve altyapısı ile internetin çok daha geniş kitlelere ulaşması ile birlikte daha yaygın ve yoğun bir kullanıma ulaşan internette Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online plaka sorgulama hizmeti uygulaması vatandaşın en çok kullanmakta olduğu online kamu hizmet uygulamalarının başında geliyor. Vatandaş, günümüzde internete bağlantı kurabildiği her yerden son derece pratik bir şekilde aracın çalıntı olup olmadığı bilgisine ulaşabilme imkanına Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online hizmet uygulaması ile sahip olabiliyor.

E-Devlet sisteme giriş ekranında ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak e-Devlet sistemine giriş yapılabiliyor. Bu şekilde kolayca e-Devlet sistemine giren vatandaşlar aracın tüm yasal sistemlerde yer alan ayrıntılı bilgilerini e-hizmetler kategorisinin Emniyet Genel Müdürlüğü araç sorgulama ekranından sadece aracın plaka bilgisini girerek, öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle artık araç ticaretlerinde karşı karşıya kalınan sorunların yol açtığı büyük mağduriyetlerin tamamen önüne geçilebilmesi sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web sayfasından gerçekleştirilebilen hasar kaydı sorgulama hizmeti sayesinde aracın var olan tüm kazalarına ilişkin resmi olarak hazırlanan kaza tespit tutanaklarında yer alan her bir ayrıntıyı internet kolaylığında öğrenebilme imkanı bulunuyor. Böylelikle araç ticaretlerinde olası hatalı veya eksik hasar bilgilendirmelerinin yol açacağı maddi ve manevi mağduriyetlerinde önüne önceden geçilebiliyor. Vatandaşın SGBM web sayfasında yer alan bu hasar kaydı sorgulama hizmetinden yararlanabilmesi için online işlemler menüsünün Kaza Tespit Tutanağı ekranında yer alan plaka ile sigortalı T.C. kimlik numarası veya plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ya da plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası bilgilerinden herhangi birisinin girişini yapmaları gerekmektedir. Bu şekilde internet kolaylığında aracın tüm hasar geçmişi bilgisine ulaşılabiliyor.