Gündem Atina’da infaz pususu! 6 Türk'e yaylım ateşi

Atina’da infaz pususu! 6 Türk'e yaylım ateşi

13.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir araca düzenlenen silahlı saldırıda 6 Türk öldürüldü. Öldürülen kişilerin suç örgütü elebaşı Barış Boyun’un yakın adamları olduğu öğrenildi.

Atina’da infaz pususu 6 Türke yaylım ateşi

Ferit Zengin - Yunanistan’ın başkenti Atina’da bir araca açılan yayılım ateşiyle 6 kişi öldürüldü. Öldürülen kişilerin Türk polisince de aranan isimler olduğu ve suç örgütü elebaşı Barış Boyun’un yakın adamları olduğu öğrenildi. 

Haberin Devamı

Atina’nın Artemida banliyösündeki ıssız bir noktada önceki akşam meydana gelen olayda beşi bir otomobilde, biri de araç dışında öldürülmüş altı kişinin cesedi bulundu. Önce Arnavut oldukları söylenen kişilerin kimlik çalışmasında Türk vatandaşı oldukları belirlendi. Olay yerinden 25 boş kovan toplayan Yunan polisi öldürülenlerin kimliklerini gizli tutarken, Türk Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre bu kişiler arasında İtalya’da bir süre hapis yatan Barış Boyun’un adamlarından Doruk Ersu Büyüktunç ile yine Boyun’a yakınlığıyla bilinen Abdurrahman Tekrü, Ömer Kanza, Ozan Kaan Tozlu, Barış Çağan, Burak Tahmaz da yer alıyor.

İstanbul polisi tarafından aranan Büyüktunç’un geçen aylarda İstanbul’da Oğuzhan H. ile birlikte polis takibinden kaçarken Çekmeköy’de girdiği ormanada izini kaybettirdiği, daha sonra kaçak yollarla Yunanistan’a girdiği öğrenildi. Çete içerisinde “badi” denilen Oğuzhan H. ise bir TIR kasasında kaçak olarak Gürcistan’a kaçmaya çalışırken Sarp Sınır Kapısı’nda yakalanarak cezaevine konulmuştu.  

Haberin Devamı

Atina’da infaz pususu 6 Türke yaylım ateşi

İtalya’da bulunan ve özellikle İstanbul’da kurduğu motosikletli tetikçi çeteleriyle tanınan Barış Boyun grubuna yönelik daha önce de yurt dışında saldırılar düzenlenmişti. O saldırılarda Abazya’da Emircan Yılmaz, Gürcistan’da Edip Yalçın, Fransa’da Halil Ay vurularak öldürülmüştü. Halil Ay’ı öldüren Gülbey Dilsiz’i öldürüp intikam almaktan geri kalmayan çetenin başını çeken Boyun, 2 yıl önce yurt dışına kaçmıştı. Boyun “kırmızı bülten” ile aranırken İtalya’da tutuklanmış daha sonra “şehir hapsi” uygulamasıyla serbest kalmıştı. 

Öte yandan kendilerini ‘Red Kit çetesi’ olarak adlandıran bir TikTok hesabından yapılan paylaşımda, “İntikamımızı aldık” denildi. Hesabın bir diğer paylaşımında da bir fotoğrafta yer alan öldürülen 6 kişinin üzerine çarpı koyulduğu görüldü. İstanbul polisinin, çetenin paylaşımlarının doğru olup olmadığı konusunda Yunan polisiyle irtibata geçtiği ve Atina’da yakalanan şüpheli Türk varandaşının kimliği hakkında bilgi istediği öğrenildi. 

KİMLİKLER FRANSIZ, PLAKA ALMAN

Haberin Devamı

Yunan polisi, araç içerisinde yaptığı aramada hayatını kaybedenlerin silah taşımadığını tespit ederken, Almanya plakalı aracın hangi isme kayıtlı olduğu araştırılıyor. 

Öldürülen kişilerin üzerinden Fransız kimlik belgeleri çıktı. Yunan polisinin, parmak izi testinden açık kimliklerine ulaştığı 6 kişiden 3’ünün, elebaşı İtalya’da bulunan ve kırmızı bültenle aranan Barış Boyun suç örgütü mensupları Doruk Ersu Büyüktunç, Abdurrrahman Tekru ve Ömer Kenza olduğunu kesinleştirdi.

Yunanistan Güvenlik Polisi ve Sivil Koruma Bakanlığı yetkilileri, olayda kullanıldığı belirlenen ve plakaları tespit edilen bir motosiklet ve siyah renkli bir otomobili arıyor. 

25 KOVAN BULUNDU

Yunan polisinin, çetelerin uyuşturucu savaşından kaynaklandığını değerlendirdiği saldırının faillerini yakalamaya yönelik çalışması sürerken Yunan televizyonu ERT de, polislerin olay yerinde ele geçirdiği 9 milimetrelik 25 mermi kovanı üzerinden silahların daha önce de kullanılmış olma ihtimalini araştırdığı belirtildi. 

Haberin Devamı

Yunan polisinden bir kaynak da, şoförün saldırıdan kurtulduğunu ve araçtan çıkmayı başardığını ancak daha sonra ölü halde bulunduğunu belirtti. 

BİR ŞÜPHELİ TÜRK GÖZALTINDA

Yunan makamları tarafından olayla ilgili bir Türk vatandaşının Atina Havalimanı’ndan Yunanistan’dan çıkmaya çalışırken yakalandığı açıklandı. Yunan polisi olayı uyuşturucu kaçakçılığı yapan çetelerin hesaplaşması olarak değerlendirirken, öldürülen 6 Türk’ün ailelerinin ise Yunan makamlarından yakınlarının cenazelerini talep ettiği öğrenildi.