Gündem Babacan’a ‘sorumluluk’ ve ‘vefa’ hatırlatması

Babacan’a ‘sorumluluk’ ve ‘vefa’ hatırlatması

20.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçimler sonrası CHP'ye yönelik yaptığı açıklamalar tartışma yarattı.

Babacan’a ‘sorumluluk’ ve ‘vefa’ hatırlatması

ÖNDER YILMAZ Ankara -  DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, önceki akşam katıldığı bir TV programında, 14 Mayıs seçimlerinde CHP ile yaptıkları ittifaka ilişkin eleştirilere ve CHP listelerinden TBMM’ye milletvekili göndermeleriyle ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Haberin Devamı

Babacan, “CHP kendi başına bugün herhangi bir seçime girip Türkiye genelinde, Türkiye’nin tümü için kazanması mümkün mü? Ya siz hayal mi görüyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

MYK’DA GÖRÜŞÜLECEK

DEVA liderinin açıklamasına CHP Genel Merkezi kurumsal bir yanıt verme yoluna gitmezken, konunun pazartesi MYK toplantısında gündeme getirileceği öğrenildi. Çok sayıda parti yöneticisi de MYK’ya işaret ederek, konuyla ilgili değerlendirme yapmaktan kaçındı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Babacan’ın çıkışı için “Sayın Babacan’ı geçmişe yönelik vefaya, geleceğe yönelik sorumluluğa davet ederim” ifadelerini kullandı.

Grup Başkanvekili Burcu Köksal da, “Sayın Babacan’ın partisi daha önce ittifak yaptığımız bir parti. MYK ve yetkili kurullarda konuyla ilgili gerekli görüşmeler ve açıklamalar yapılır. Biz yedi ay sonra yapılacak yerel seçimlere hazırlık yapıyoruz. Başarılı olacağımıza inanıyoruz. Gerekirse ittifaklarla, gerekirse tek başına seçime gidilir ama başarılı olmak için elimizden gelen her türlü hazırlığı yürütüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘POLEMİK DOĞRU DEĞİL’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ise nezaketle ittifak birleştiriciliği içine girildiğine dikkati çekerek şunları söyledi:

“Bir masa kurduk. Bunda sonra da böyle bir sorumluluğumuz olabilir, yeni masa kurulması gerekebilir. Yeni bir ittifak durumu ortaya çıkabilir. Böyle bir çalışma da ortak gayret gerektirir. Böyle bir polemiğe girmeyi doğru bulmuyoruz. Nezaketle başladık aynı nezaketle devam ediyoruz. CHP’nin önümüzdeki seçimde başarı göstereceğine ilişkin bizim şüphemiz yok.”