Gündem Bakan Akar'dan Altay Tankı açıklaması: Türkiye’ye engel olmak isteyenlere verilmiş esaslı bir cevaptır

Bakan Akar'dan Altay Tankı açıklaması: Türkiye’ye engel olmak isteyenlere verilmiş esaslı bir cevaptır

23.04.2023 - 21:50 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Altay Tankı Teslim Töreni'nde "Ülkemizin her bir başarısı, büyük ve güçlü Türkiye’ye engel olmak isteyenlere verilmiş esaslı bir cevaptır.” dedi.

Bakan Akardan Altay Tankı açıklaması: Türkiye’ye engel olmak isteyenlere verilmiş esaslı bir cevaptır

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Millî Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi'nde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı “Yeni Altay Tankı'nın Testler için TSK’ya Teslimi Töreni”ne katıldı.

Haberin Devamı

Bakan Akar’ın beraberinde törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve Bakan Yardımcısı Muhsin Dere de yer aldı.

Bakan Akar, Ramazan Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı bir arada kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek sözlerine başladı.

Millet olarak güven ve refah içerisinde daha nice bayramlar yaşanması temennisinde bulunan Bakan Akar, “Bugün ayrıca Cumhurbaşkanımızın kararlı tutumuyla çağ atlayan yerli ve millî savunma sanayimizin elde ettiği başarılardan birini daha görmenin mutluluğunu yaşıyor, Altay Tankımızın ülkemize, asil milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Yerli ve millî savunma sanayimizin önemli projelerinden biri olan Altay Tankı, bizim için bir silah sistemi olmanın çok daha ötesinde anlamlar taşımaktadır." diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Akardan Altay Tankı açıklaması: Türkiye’ye engel olmak isteyenlere verilmiş esaslı bir cevaptır

Hayata geçirilen her bir projeyi kendi kaynaklarıyla savunma sanayisini sürekli geliştiren ve uluslararası pazarda önemli bir aktör haline gelen Türkiye’nin gücünü simgelediğini ifade eden Bakan Akar, “Ülkemizin her bir başarısı, büyük ve güçlü Türkiye’ye engel olmak isteyenlere verilmiş esaslı bir cevaptır.” dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın liderliği, destek ve teşvikleriyle savunma sanayisinde yerlilik ve millîlik oranının yüzde 80’ler seviyesine ulaştığını vurgulayan Bakan Akar, şunları söyledi:

“Yerli ve millî savunma sanayimiz, TSK’nın ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra dost, kardeş ve müttefik ülkelerin savunma ihtiyaçlarına cevap verebilecek yüksek kapasiteye ulaşmıştır. Her atılımı eleştiren ve yıllarca ‘yapamazsınız, başaramazsınız’ diyenler bilmelidir ki akıllı hassas mühimmatlarımızı, İHA, SİHA, TİHA’larımızı, muharip gemilerimizi ve helikopterlerimizi yaptığımız gibi inşallah Millî Muharip Uçağımızı da yapacağız. Amacımız ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda savunma sanayimizi küresel ölçekte etkin, yerli ve yenilikçi bir anlayışla en üst seviyeye taşımaktır.”

Haberin Devamı

SON 1 HAFTADA 21 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda, yakın zamanda TCG ANADOLU’nun Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildiğini, Türkiye’nin ilk yerli ve millî yüksek çözünürlüklü keşif- gözetleme İMECE’nin uzaya gönderildiğini, bugün de Altay Ana Muharebe Tankı’nın Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim ettiklerini belirten Bakan Akar, “Önemli bir kuvvet unsuru olarak şanlı ordumuzun gücüne güç katacak Altay Tanklarımız, TSK’nın etkin, caydırıcı ve saygın niteliklerini daha da artıracaktır." dedi.

Altay tankı dâhil son yıllarda üretilen yüksek teknolojiyi haiz yerli ve millî savunma sanayisi ürünlerinin desteğiyle TSK’nın Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve en etkili faaliyetlerini icra ettiğini dile getiren Bakan Akar, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda kahraman ordumuz, Mehmetçik, her türlü arazi ve iklim şartlarında ‘Hudut namustur’ anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta, terörü kaynağında yok etme stratejisi ile içeriden ve dışarıdan tüm destekçilerine rağmen, yurt içinde ve sınır ötesinde başta PKK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadelesini sürdürmektedir. Son bir hafta içinde Suriye ve Irak’ın kuzeyinde yapılan operasyonlarda 21 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bunların yanı sıra TSK denizlerimizde ve semalarımızdaki hak ve menfaatlerimizi korumakta, bunlara ilaveten başta Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan ve Libya olmak üzere dost, kardeş ve müttefiklerimizin haklı davasına destek olmakta, aynı zamanda yedi iklim üç kıtaya barış, huzur ve adaleti götüren atalarımızdan aldığı ilhamla, başta Tahıl Sevkiyatı Anlaşması olmak üzere benzeri girişimlerle bölge ve dünya barışına da katkı sağlamaktadır."

Haberin Devamı

TSK’nın tüm bu faaliyetlerinin yanı sıra büyük doğal afetler ve deprem felaketinin yaralarını sarmak için devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte omuz omuza çalıştığını aktaran Bakan Akar, “Asil milletimizin bizlere olan sevgisi, güveni ve duasıyla aşamayacağımız hiçbir engel, başaramayacağımız hiçbir zorluk yoktur.” dedi.

Haberin Devamı

Peygamber ocağı olarak da bilinen TSK’nın binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen millî, manevi ve mesleki değerleriyle, aklın ve bilimin ışığında, Anayasa çerçevesinde ve yasalar doğrultusunda, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan başlayan sapasağlam hiyerarşik yapı içinde, sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında, milletinin emrinde, görevinin başında olduğunu belirten Bakan Akar, “Gazi Meclisimizin açılışının 103’üncü yılında Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugüne kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda; bu günlere, bu seviyelere gelmemizde emeği geçen, katkı sağlayan bütün devlet büyüklerimizi, komutanlarımızı ve asil milletimizi saygı ve şükranla anıyorum.” dedi.