Gündem Bakan Ersoy’dan güzel sanatlar mesajı: ‘Harika çocukları’ destekleyeceğiz

Bakan Ersoy’dan güzel sanatlar mesajı: ‘Harika çocukları’ destekleyeceğiz

16.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İdil Biret ve Suna Kan gibi önemli sanatçıların devlet bursuyla yurt dışında okuyarak, yetişmesini sağlayan Harika Çocuklar Yasası’nın yeniden işlevselleşmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Ersoy’dan güzel sanatlar mesajı: ‘Harika çocukları’ destekleyeceğiz

MELTEM GÜNEŞ/ANKARA- Ersoy, “Bakanlığımız bünyesindeki sanat birimlerimiz ve sanat kurumlarımızla, Türkiye Yüzyılı’nda yeniden harika çocuklarımızı keşfedip destekleyeceğiz. Bu kapsamda, işlevselliğine yeniden kavuşturulması gereken 6660 sayılı ‘Güzel Sanatlarda Fevkalade İstidat Gösteren Çocukların Devlet Tarafından Yetiştirilmesi Hakkında Kanun’u yeniden gündemimize aldık” dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçesini sunan Ersoy, Antik kentlerde gerçekleştirilen kazı çalışmalarına değindi. Ersoy, “Bu yıl Geleceğe Miras Projesi’ni hayata geçirdik. Yabancı heyetler tarafından yürütülen kazı çalışmalarımızı da bu projeye dahil ettik. Kazılarla ilgili koordinasyonu sağlamak üzere Türk bilim insanlarından birer ‘koordinatör kazı başkanı’ atayarak çalışmalarımızın ivmesini arttıracağız. Bu Türk arkeoloji tarihinin de dönüm noktası” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cemevi faaliyetleri

Ersoy, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın faaliyetlerine ilişkin ise, “620 cemevinin bakım-onarım, tefrişat giderlerine ilişkin talepleri değerlendirmeye alındı. Ayrıca 605 cemevinin de aydınlatma giderleri ödeniyor. 2024 Şubat ayı içerisinde ‘Alevilik Bektaşilik İhtisas Kütüphanesi’ hizmete açılacak” bilgisini verdi.