Gündem Bakan Tekin: Okul yapılarımızın olası depremlere karşı hazırlık durumlarını değerlendirdik

Bakan Tekin: Okul yapılarımızın olası depremlere karşı hazırlık durumlarını değerlendirdik

16.11.2023 - 13:38 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de yaptığı açıklamada, "6 Şubat'la beraber biraz daha hassas olduğumuz binalarımızın, okul yapılarımızın olası depremlere karşı hazırlık durumlarında değerlendirmelerimizi yaptık" dedi.

Bakan Tekin: Okul yapılarımızın olası depremlere karşı hazırlık durumlarını değerlendirdik

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, çeşitli ziyaretler için Kayseri'ye geldi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yapan Bakan Tekin, "Bugün burada Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle, Sayın Bakanımızın, Valimizin ve milletvekillerimizin katıldığı, Belediye Başkanımızın ev sahipliği yaptığı bir toplantı icra ettik. Rakamlar üzerinden baktığımızda Kayseri genelinde biz nasıl bir aileyiz? Rakamın büyüklüğünü görmek açısından söylüyorum.

Sadece Kayseri'de okul ünvanı taşıyan 1131 tane yapımız var. Okul dışındaki, laboratuvar binası, spor salonu, kütüphane binası ve benzeri yerleri eklediğimizde ya da özel öğretim kurumu kapsamında olup okul olmayan yapıları da eklediğimizde, bu rakam 5-6 binlere kadar çıkıyor. Bu kadar fiziki yapı, yaklaşık 22 bin öğretmen ve 352 bin öğrenciyi topladığımızda şehrin nüfusunun önemli bir kısmının öğretmen ve öğrencilerden oluştuğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'BÜYÜK BİR AİLEYİZ'

Bakan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milli Eğitim Bakanlığı olarak büyük bir aileyiz. Bu kadar büyük bir ailenin de problemlerini yerinde konuşmak, kuşkusuz faydalı olacaktır. Biz de burada değerlendirmelerimizi yaptık. Hem ilin genel anlamda eğitim ve öğretim süreçleriyle ilgili alınması gereken kararların, hem fiziki altyapı eksikliği varsa giderilmesi için alacağımız kararların, hem de özellikle 6 Şubat'la beraber biraz daha hassas olduğumuz binalarımızın, okul yapılarımızın olası depremlere karşı hazırlık durumlarında değerlendirmelerimizi yaptık. Bu konuda bizler iş bölümümüzü, görevlendirmelerimizi, üstümüze düşenleri tanımladık. Ben, Kayseri'de eğitim öğretim süreçlerine katkı veren bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Bakan Tekin: Okul yapılarımızın olası depremlere karşı hazırlık durumlarını değerlendirdik

BAKAN TEKİN VE BAKAN ÖZHASEKİ, OKUL AÇILIŞINA KATILDI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, çeşitli ziyaretlerin ardından, Şükrü Baktır İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nun açılışına katıldı. Bakan Tekin, burada yaptığı konuşmada, "Eğitim dediğimiz şey bir tane bakanla, 20-30 tane genel müdürle ve okulla hallolmaz. Akademik çalışmaların tamamı, okulun, bir öğrencinin yetişmesinde ve eğitim sisteminin başarılı olmasındaki payını yüzde 50'nin altında gösteriyor. Eğitimin aslında başladığı, olgunlaştığı ve nihayete erdiği yer ailedir. Dolayısıyla ben diyorum ki anne ve babalar, hep beraber eğitim sistemimizin bir parçası olmak durumundayız. Eğer siz çocuğunuzu okula gönderip öğretmeninden hem öğretmen olmasını hem anne olmasını hem baba olmasını hem de ağabey-kardeş olmasını beklerseniz, öğretmen arkadaşlarımız bu kadar toplumsal bir rolü yapamaz. Ben diyorum ki gelin hepimiz kendi çocuklarımıza anne olalım, kardeşlerimize ağabey olalım. Dolayısıyla eğitim sistemini hep beraber yürütelim. Eğitim sistemi dediğimiz şey toplumun bütün kesimlerinin kendi üstüne düşeni yapmasıdır" dedi.

Haberin Devamı

'PROJE OKUL KAVRAMININ ANADOLU'DA YAYGINLAŞMASINI PLANLIYORUZ'

Bakan Tekin, şu ana kadar Türkiye'deki illerin neredeyse yarısında, 1 gün boyunca oturup sabahtan akşama kadar eğitim yatırımları ve planlamaları üzerine konuştuklarını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Bazı belediyeler, okulların harcadığı su paralarını tavandan (yüksekten) alıyordu. Yani okulu ticari alan olarak değerlendiriyordu. Bu şekilde okullardan para kazanılıyordu. Bize bu alanda hizmet eden bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Okulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Beni burada mutlu eden bir başka husus da proje okulu olarak tanımlanıyor. Türkiye'deki eğitim sistemine proje okulu programına kazandıran kişi benim. Bugün her gittiğim yerde proje okullarla ilgili güzel örnekler görünce gerçekten mutlu oluyorum. Proje okulu kavramının da Anadolu'da yaygınlaşmasını ve bu yeni dönemde farklı boyutlar kazandırmayı planlıyoruz."