Gündem ‘Bilimsel eğitimde hiçbir sıkıntı yok’

‘Bilimsel eğitimde hiçbir sıkıntı yok’

16.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 2024 bütçe görüşmeleri boyunca en fazla soru yöneltilen isim Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin oldu.

‘Bilimsel eğitimde hiçbir sıkıntı yok’

HANDE ATILGAN/ANKARA- CHP’li milletvekilleri karma eğitim ve dini eğitim politikaları üzerinden Tekin’e “despotik” ve “laiklik karşıtı” ithamlarında bulundu.

Haberin Devamı

Tek partili döneme işaret ederek CHP’lilerin bu kavramları kullanmaması gerektiğini savunan Tekin, “Laiklikle ilgili yapılan eleştirilerin hiçbirini kabul etmiyorum. Bazı arkadaşlarımız hâlâ Türkiye’de uygulanan, geleneksel, Fransız tarzı, jakoben laiklik anlayışı çerçevesinde belli din ve inançlara mensup kişilerin inanç ve ibadet hürriyetlerini sağlıklı yaşayamamasını kurguluyor. Sizi temin etmek isterim; laiklik ve bilimsel eğitim konusunda attığımız adımlarla ilgili hiçbir sıkıntı yok” dedi. Tekin, “tek partili dönem ile Atatürk’ün de kastedilip edilmediği” sorusuna, “Hayır, Atatürk’ün adı geçti mi?” yanıtını verdi.

HEDEP Grubu’ndan “anadilde eğitim” tartışmaları çevresinden gelen Kürt çocuklarının asimile edildiği suçlamasına karşı ise Tekin, “Eleştirilen müsteşarlık döneminde ‘yaşayan dil ve lehçelerle’ ilgili süreci başlattık. Seçmeli diller havuzumuzda bu dillerin eğitimine alan açtık” açıklamasında bulundu.