Gündem Binali Yıldırım, İstiklal Marşı'nın ilk kıtasını okudu

Binali Yıldırım, İstiklal Marşı'nın ilk kıtasını okudu

23.04.2023 - 14:27 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, özel gündemde toplanan TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.

Binali Yıldırım, İstiklal Marşının ilk kıtasını okudu

TBMM Genel Kurulu, Meclis'in 103'üncü açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında özel gündemle toplandı. Genel Kurulun açılışında saygı duruşundu bulunuldu. Açılışta konuşan TBMM Başkanı Şentop, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketini hatırlatarak, "50 bin canımızın hayatını kaybettiği, 108 bin kardeşimizin yaralandığı asrın felaketi saydığımız depremler sebebiyle yüreğimiz buruk, gönlümüz yaslı. En büyük tesellimiz, devletimizin bütün kurumlarıyla depremden zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmak, yeni yaşama imkanlarını oluşturmak için gösterdiği olağanüstü çabadır. İnşallah, bu acı hadisenin izlerini silmek, 11 ili etkileyen depremlerin yıkıma uğrattığı şehirleri daha güçlü bir biçimde ayağa kaldırmak için gösterilen gayret en kısa sürede neticelerini verecektir. Devletimizin bu konudaki kararlılığı, hazırlığı ve gücü tamdır" dedi.

Haberin Devamı

'SON KEZ HUZURLARINIZDAYIM'

AK Parti grubu adına konuşan Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, kendisinin de 3 dönem kuralına takılan milletvekilleri arasında yer aldığını söyledi. Bu nedenle, bu konuşmanın kendisi için özel bir anlam ifade ettiğini kaydeden Yıldırım, "Milletvekili, bakan, başbakan, TBMM başkanı gibi şerefli görevlerle çıktığım bu millet kürsüsünde son kez huzurlarınızdayım. Umarım ve dilerim ki naçizane ismimiz bu büyük millete, bu büyük ülkeye hizmet etmiş birisi olarak yad edilsin. Şükürler olsun milletimizin hizmetinde uzun yol arkadaşı olduk ve millettin emanetine halel getirmedik. Türkiye'nin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yarım asra varan bir yol arkadaşlığımız var. Bu güzel yolculuk ve bu yol arkadaşlığı hayatımın en anlamlı değerlerinden birisidir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yıldırım, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerle ilgili de "Seçim inşallah Türkiye'yi demokraside, hukuk düzeninde, kalkınma ve refahta daha ileri götürecek sonuçlar sağlar" temennisinde bulundu. Yıldırım konuşmasının ardından cebindeki Türk Bayrağını çıkarıp açarak İstiklal Marşı'nın ilk kıtasını okudu.

 

Binali Yıldırım, İstiklal Marşının ilk kıtasını okudu

KONUŞMASI AYAKTA ALKIŞLANDI

Yıldırım, 'Bayrakları asalım' diyerek sözlerini noktalarken konuşması da vekiller tarafından ayakta alkışlandı.