Gündem ‘Bizi ikna etmek zorundasınız’

‘Bizi ikna etmek zorundasınız’

26.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İsveç’in NATO üyeliği için Meclis’te genel görüşme açılmasını talep edeceklerini belirterek “Bizi ikna etmek zorundasınız” dedi.

‘Bizi ikna etmek zorundasınız’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

NATO TEPKİSİ: Sayın Erdoğan, ‘Eyyy İsveç boşuna uğraşma. Sen benim mukaddes kitabım Kuran’ın yakılmasına, yırtılmasına müsaade ettiğin sürece, biz sizin NATO’ya girmenize evet demeyiz’ demişti. İsveç’in katılım protokolünü imzalayıp Meclisimize göndermiş. NATO’nun genişlemesine karşı değiliz. Ancak millete ve seçilmiş temsilcilerine bilgi vermek, onları ikna etmek zorundasınız. Bunun için meclisimizde genel görüşme açılmasını teklif ediyorum.

BEBEK KATİLİ: Netanyahu savaş suçlusudur, bebek katilidir. Netanyahu terörüyle, müzik festivalinde gençleri tarayan Hamas terörü aynı şeydir. Uluslararası topluma çağrıda bulunmak istiyorum. Ukrayna’da Putin’e karşı gösterdiğiniz tavrı Netanyahu’ya da göstermek zorundasınız. Aynı tavır kadın veya çocuk demeden acımasızca öldüren Hamas’a da gösterilmelidir. BM Güvenlik Konseyi’ndeki ABD vesayetini ve vetosunu bertaraf etmek için Genel Kurul acilen toplanmalıdır.

Haberin Devamı

DOLDURUŞA GELİYORLAR: ‘Mehmetçik Gazze’ye’ zihniyetinin dolduruşuna gelenler, bu dolduruşu milliyetçilik diye pazarlayanlar var. Milliyetçilik önce kendi vatanına, milletine sahip çıkmaktır. Başka anaların doğurduğu çocukların sırtından çağrılar yapıp, kabadayı pozları vererek milliyetçi, vatan evlatlarının sırtından hamasi nutuklar atarak devlet insanı olunmaz. Şayet bu arkadaşlar Gazze’yi de bir vatan toprağı olarak görüyorlarsa ve vermiş oldukları 24 saatlik mühlet ile Netanyahu’yu durduramadıklarına göre o zaman buyursunlar görevlerinden istifa edip Gazze’ye gitsinler.

MİLLETİN SİNİRLERİNE BASIYORSUNUZ: 100 yıl sonra bile hala Cumhuriyetimizle problemi olanlar var. 29 Ekim’de geçtim mitingi, fener alayına bile mesafeli dururken, 28 Ekim’de Filistin mitingi yapanlar var. Gazze değil Filistin mitingi yapıp, fırsat bu fırsat, herkesin karşısında birleştiği Netanyahu terörünü siyasetinize kaldıraç etmeye kalkıyorsunuz. Bir büyük mücadelenin 100. yılını hep birlikte kutlamak varken, neden bu milletin diş sinirlerine basıyorsunuz?

Adayları tanıttı

Akşener grupta, iş insanı Ali Coşkun’u İstanbul Ataşehir Belediye Başkan Adayı, İYİ Parti Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan’ı Pendik adayı, Erdal Ekinci’yi Gaziantep Araban Belediye Başkan adayı olarak tanıttı. Abdullah Naci Ünsal’ı da yeniden İpsala Belediye Başkan adayı olarak göstereceklerini duyurdu.

Haberin Devamı

‘Bizi ikna etmek zorundasınız’

İYİ Parti’den Anıtkabir’e ziyaret

İYİ Parti lideri Akşener, milletvekilleri ve Başkanlık Divanı üyelerinden oluşan heyetle partisinin 6. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.