Gündem Black friday nedir, black friday ne zaman?

Black friday nedir, black friday ne zaman?

19.04.2018 - 11:48 | Son Güncellenme:

Black Friday Amerika’da şükran gününden sonra gelen ilk cuma gününe verilen isimdir. Bu günde mağazaların çoğunluğu çok erken saatlerde açılıp çok geç saatlerde kapanmaktadırlar. Ama asıl önemlisi bu tarihte olağanüstü indirim uygulanmasıdır. Bu nedenle adeta trafik kilitlenmekte, izdiham yaşanmakta ve alışveriş yapmak isteyen kişiler bu süreçte birçok problemle karşılaşmaktadırlar. Bu olumsuzluklar sebebiyle de "Black Friday" yani "Kara Cuma" dendiği söylenir...

Black friday nedir, black friday ne zaman

Black Friday kampanyalarında neler yaşanıyor?

Haberin Devamı

Black Friday indirimleri adında geçen ''Black Friday'' gününün oldukça erken saatlerinde başlayıp o günün oldukça geç saatlerinde bitmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 1960'lardan beri süregelen bu alışveriş geleneğinde başlarda mağazalar en erken saat altıda açılıyorken günümüzde bu saat sabah dörtlere kadar çekilmiştir. Yine günümüzde mağazaların kapanış saatleri de oldukça geç saatlere çekilmiştir. Hatta bazı mağazalar bu günde çalışanlarına yirmi dört saat mesai yaptırmaktadırlar. Bu günde alışveriş yapmak isteyen insanlar da alışveriş yapmak istedikleri mağazaların önünde çok erken saatlerde kuyruk olmaya başlayarak aslında bir nevi firma çalışanlarına oranla o gün için oldukça fazla mesai yapmaktadırlar. Hatta öyle ki bu günde insanlar kuyruklarda tulumları ile uyuyarak açılmasını bekledikleri mağazaların kapılarında yatmaktadırlar. Mağaza kapıları açıldığı andan itibaren ise adeta izdiham yaşanmaktadır. Öyle ki mağazalarda alışveriş sırasında yaralanmalar ve bayılmalar görülür.

Haberin Devamı

Herkes İçin Avantajlı Bir Alışveriş Deneyimi

Black Friday hem o gün alışveriş yapan kişiler açısından hem de satış gerçekleştiren firmalar açısından oldukça avantajlı bir deneyim haline gelmektedir. Geçmişten günümüze mağazalar ve firmalar Black Friday günündeki ciro oranlarını gördükçe bu kampanyaya daha fazla eğilmeye başlamışlardır. Bu günde daha fazla hizmet vermek için imkanlarını zorlamaya çalışırlar. Mağaza ve firmalar yaptıkları akıl almaz indirimlere rağmen yapılan satış sonucu oldukça dikkate değer cirolar elde etmektedirler. Artık yalnızca mağazalar değil, internet üzerinden satış gerçekleştiren firmalar da Black Friday furyasına uymaktadır. Öyle ki AVM’lerden marketlere, küçük çarşılardan internet sitelerine Black Friday kampanyası uygulamayan firma neredeyse yoktur. Dolayısıyla bu tarihte hemen herkesin ilgi odağı alışveriş olmaktadır.