Gündem Bölgede konteyner ihtiyacı bulunuyor

Bölgede konteyner ihtiyacı bulunuyor

27.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Deprem bölgesinde kış şartlarında çadırlar ilk etapta barınma ihtiyacını karşılarken, soğuktan çok daha fazla koruyabilen konteynerler öncelikle talep ediliyor.

Bölgede konteyner ihtiyacı bulunuyor

HABER MERKEZİ  - Depremzedelerin öncelikli ihtiyaçlarının başında barınma geliyor. Bölgede çadırlara göre soğuktan daha fazla koruma imkanına sahip konteynerler isteniyor. Barınmayı tuvalet, soba, battaniye ve hijyen malzemesi ihtiyaçları izliyor. Bursalı sanayiciler, deprem bölgesinde barınmaya katkıda bulunmak için harekete geçti. Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, “İlk etapta 100 konteyner hazırladık” dedi. Kahramanmaraş’a ilk konteyner kenti inşa eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu defa da 20 duş kapasiteli 10 konteyner evi Kahramanmaraş Göksun’a sevk etti. İzmit Belediyesi, afet bölgesi için çadır, ranza, duş kabini ve tuvalet üretiyor. İzmir’in Menemen Belediyesi, bölgeye gönderilmek üzere 550 çadır hazırladı. Düzce’de üretilen konteynerler, deprem bölgesine gönderilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Adıyaman’a 15 bin adet

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile AFAD’ın koordinasyonunda konteyner kent kurulması çalışması da devam ediyor. Adıyaman’da 1.800 konteyner, depremzedeleri ağırlamaya başladı. Otogar ile Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çevresinde prefabrik alanlarıyla ilgili çalışma da sürüyor. Adıyaman’da 20 noktada 15 bin konteynerin yer alacağı konteyner kentlerde 70 bin afetzedenin kalması hedefleniyor.