Gündem Sağanak yağış birçok şehri vurdu! Sokaklar göle döndü

Sağanak yağış birçok şehri vurdu! Sokaklar göle döndü

03.06.2023 - 19:22 | Son Güncellenme:

Bolu’da sağanak yağış şehir merkezinde etkili oldu. D-100 karayolunun kenarlarında ve ara sokaklarda oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı.

Sağanak yağış birçok şehri vurdu Sokaklar göle döndü

Bolu’da akşamüzeri başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle ara sokaklarda ve D-100 karayolunun kenarlarında su birikintileri oluştu. Oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Sağanak yağış birçok şehri vurdu Sokaklar göle döndü

İzzet Baysal Caddesi’nde birden bastıran sağanak nedeniyle vatandaşlar olumsuz etkilendi. Ayrıca sağanakta Bolu Sanayi Sitesi girişi olan yol adeta göle döndü. Derenin ortasından geçermiş gibi bir görüntüye bürünen yolda sürücüler gitmekte zorlandı.

 

Sağanak yağış birçok şehri vurdu Sokaklar göle döndü

Eskipazar'da sağanak; cadde ve sokaklar suyla doldu

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde öğle saatlerinden itibaren etkili olan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. İlçede etkili olan yağmurla birlikte ana arterler üzerinde oluşan su birikintileri nedeniyle araç sürücüleri güçlükle ilerledi. Belediye ekipleri su birikintilerinin yaşandığı bölgede çalışma yaptı. İlçe merkezinden geçen derelerin su seviyesinde de artış gözlendi.

MAHSUR KALAN 5 KİŞİ KURTARILDI

Haberin Devamı

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde, öğle saatlerinden itibaren devam eden günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ederken, metrekareye 45 kilogram yağış düştü. Eskipazar ilçesine bağlı Köyceğiz köyünde tarlaya giden 5 kişi, yağış sonrası derenin taşması sonucu yaya köprüsünün yıkılmasıyla birlikte mahsur kaldı. Mahsur kalan Yeter Yılmaz, Emrullah Yılmaz, Sebahattin Doğan, Meliha Çalıova ve Mehmet Çalıova, AFAD ve itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Sağanak yağış birçok şehri vurdu Sokaklar göle döndü

Meteoroloji yetkilileri tarafından, ilçede metrekareye 43 kilogram yağmur düştüğü bildirildi. Karabük Valiliği ile AFAD, merkez ve ilçelerde beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

Sağanak yağış birçok şehri vurdu Sokaklar göle döndü

Kastamonu'da sağanak

Kastamonu'nun Pınarbaşı ve Azdavay ilçelerinde öğleden sonra etkili olan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. İlçe merkezindeki yollar su altında kalırken, sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Zarı Çayı'nın taşması nedeniyle Pınarbaşı-Azdavay karayolu trafiğe kapatıldı. Sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Pınarbaşı Belediyesi ekipleri suların tahliyesi için yoğun çaba harcadı.

Sağanak yağış birçok şehri vurdu Sokaklar göle döndü