Gündem ‘Bu ülke iki sandıkla kuruldu’

‘Bu ülke iki sandıkla kuruldu’

11.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özel, MHP lideri Bahçeli’nin sözlerine yanıt verdi: “Dünyada bir ülke sandıkla kurulduysa bu ülke kurulmuştur. Bir, cepheye mermi taşıyan annelerin sandıklarındaki mermileriyle; iki, TBMM’nin yönettiği Kurtuluş Savaşı’yla kurulmuştur” 

‘Bu ülke iki sandıkla kuruldu’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bayram namazını memleketi Manisa’da Hatuniye Camii’nde kıldı. Özel, namazın ardından hemşehrileriyle bayramlaştı. Daha sonra açıklamalarda bulunan Özel, vatandaşların bayramını kutlayarak “Başta Filistin coğrafyası olmak üzere İslam coğrafyası üzerinde ve dünyada çatışmaların, gözyaşının sürdüğü her yere bir an önce barış çağrımızı tekrarlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bayram mesajındaki “Türkiye Cumhuriyeti sandıkta kurulmamıştır. Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır. Herkes aklını başına almalı” ifadelerinin sorulması üzerine Özel, “Sayın Bahçeli’nin açıklamalarını bayram arifesinin ruhuna uygun bulmadım, oldukça sert buldum” dedi

‘Dil sürçmesidir’

“Aslında bu kadar olsa o sert cümlelerin hiçbirisine cevap vermek istemem ama sandık meselesi önemli” diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kim ‘Demokrasi sandık değildir, başka şeyler de vardır’ diyorsa demokrasinin karşısındaki en büyük tehdit odur. ‘Bu ülke sandıkta kurulmadı’ demek, dilim varmaz ‘cehalet’ demeye, dil sürçmesi olduğunu kabul etmek isterim. Dünyada bir ülke sandıkla kurulduysa bu ülke kurulmuştur. İki sandık vardır. Bir; küçücük evladının battaniyesini sandıkların üstünü örtüp cepheye mermi taşıyan annelerin sandıklarındaki mermileriyle kurulmuştur. İki; bu ülke 23 Nisan 1920’de kurulan TBMM’nin yönettiği Kurtuluş Savaşı’yla kurulmuştur. Kurtulmadan önce bir de kuruluşu öncelemiş, milli iradeyi öncelemiş, halkın iradesini öncelemiş bir liderin kurtardığı ve kurduğu bir ülkeye ‘demokrasiyle kurulmamıştır’ demek gerçekten abesle iştigaldir.”

Haberin Devamı

Genel başkanlara bayram telefonu

CHP lideri Özel, Ramazan Bayramı nedeniyle siyasi partilerin genel başkanları ve parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanlarıyla telefonla görüştü. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’la da görüşen Özel; MHP, İYİ Parti, DEM, YRP, Zafer Partisi, Saadet Partisi, TİP, DEVA, Memleket Partisi gibi 16 siyasi partinin genel başkanıyla bayramlaştı. Özgür Özel, liderlerinin şahsında partilerinin tüm üyelerinin ve liderlerinin ailelerinin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

‘Benden yana hakkı varsa helal olsun’

Özel, Meral Akşener’in İYİ Parti genel başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıklamasıyla ilgili soru üzerine de “Sayın Akşener bu ülkeye önemli hizmetleri olmuş çok kıymetli bir siyasetçidir. İYİ Parti gibi genç, yeni bir partiyle Türkiye siyasetinde önemli bir arayış içine girmiştir. Tabii ki tüm siyasi partilerin içişleri kendi işleridir, liderlerin kararları kendi kararlarıdır. Hayırlı uğurlu olsun. Geçmiş dönemde aramızda birtakım siyasi tartışmalar, kendisinin bizlere birtakım eleştirileri olmuştu. O zaman ‘Canı sağ olsun’ demiştim. Bugün de benden yana bir hakkı varsa helal olsun” dedi.