Gündem ‘Bundan sonra her mevsim onlara kış’

‘Bundan sonra her mevsim onlara kış’

10.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Seçim tarihine yönelik tartışmalara ilişkin, “Anlaşılan hiçbir şey olmasa da yine bir şeyler oluyor” yorumunu yapan Öztrak, “Erdoğan da farkına varmış bundan sonra her mevsim onlara kış, milletimize ve bize bahar” dedi.

‘Bundan sonra her mevsim onlara kış’

ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Parti Genel Merkezi’nde MYK gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Öztrak’ın açıklamalarından satır başları özetle şöyle:

Haberin Devamı

SEÇİM PROPAGANDASI: AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanlığı imkânlarını kullanarak, tüm televizyonlarda canlı yayınlanan, seçim propagandası yapıyor. Partili Cumhurbaşkanı muhalefete olmayacak laflar ederken, Genel Kurmay Başkanı, partili Cumhurbaşkanına alkış tutuyor.

TOPLU KONUT PROJESİ: Yine seçim öncesi güya orta direk için, konut kampanyası başlattılar. Kampanya kapsamında, bankadan 4 milyonluk kredi çekilse, aylık kredi taksiti 38 bin 875 lirayı buluyor. Allah aşkına siz bu konutları, İsviçre’nin, Almanya’nın, Fransa’nın orta direği için mi yapıyorsunuz? Türkiye’de aylık geliri 97 bin 188 lira olan, orta direk bir aile mi bıraktınız?

HESABI SORULACAK: Biz iş başına gelir gelmez kuracağımız Durum ve Hasar Tespit Komisyonu eliyle, tüm bu ‘Pi-Pi-Pi’ ihalelerini ciddi bir denetimden geçireceğiz. Çiğ yiyen varsa, hiç merak buyurmasınlar, hesabını adalet soracak.

Haberin Devamı

KİRLİ OYUN: Seçimler yaklaşırken saray, kirli oyunlarını yargı eliyle sahneye koymaya başladı. Tam seçim öncesinde, bir siyasi partiye verilen Hazine yardımına tedbir konması, sokakları karıştırmaya yönelik siyasi cinayetlere yol verilmesi, sarayın bu seçimlere de bundan öncekiler gibi müdahale etmek istediğini ortaya koyuyor.

YENİ SUSURLUK: (Sinan Ateş cinayeti) Uyuşturucu çetelerinden devşirilmiş tetikçiler, çakarlı arabalar, Özel Harekatçılarla İstanbul’dan Ankara’ya seyahatler... Yeni bir hükümet, polis, siyasetçi şeytan üçgeni. 32 kısım tekmili birden yeni bir Susurluk skandalını yaşıyoruz. İçişleri Bakanı sessiz kalmak yerine, hangi fotoromanları çevirdiğini açıklasın.

30 OCAK’I BEKLESİNLER: Bütün ana akımları temsil eden altı siyasi parti, bir otokrat yönetimi sandıkla alaşağı etmek için bir araya gelmiştir. Hükümet programı niteliğinde, Ortak Politikalar Mutabakat Metninde, somut hedefler, politika ve projeler hazırdır. Altı Parti lideri 30 Ocak tarihinde tüm bu detaylı çalışmaları kamuoyuyla paylaşacaklar. 30 Ocağı beklesinler, ülkemizi karanlıktan aydınlığa nasıl çıkaracağımızı görsünler.

İMAMOĞLU’NUN KONUŞMASI: Sayın Ekrem CHP’lidir, fakat kendisi İYİ Parti’nin de içinde olduğu Millet İttifakı’nın desteklediği bir belediye başkanımızdır. Bizim tüm belediye başkanlarımız ittifak ortağımız İYİ Parti’nin il ve ilçe kongrelerine davet edildiğinde katılırlar. 

Haberin Devamı

DOĞRU BULMAYIZ: (Altılı Masa’nın ortak aday konusunda HDP ile uzlaşma gibi bir planı var mı?) TBMM’de grubu olan partilerin kendi içişlerini ilgilendiren kararlarla ilgili konuşmayı siyasi nezaket bakımından doğru bulmayız.

SEÇİM TARİHİ: Anlaşılan hiçbir şey olmasa da yine bir şeyler oluyor. Bu nasıl bir parti her kafadan bir ses çıkıyor. Savrulup duruyorlar. En başta da AK Parti Genel Başkanı savruluyor. Önce çıkıyor, ‘mevsim nedeniyle seçimleri öne alabiliriz’ diyor. Bir gün sonra çıkıyor, ‘seçimler 4-5 ay sonra’ diyor. Anlaşılan Erdoğan da farkına varmış bundan sonra her mevsim onlara kış, milletimize ve bize bahar.

SEVİGEN’İN İDDİASI: (Mehmet Sevigen, Kılıçdaroğlu’nun 300 bin dolarlık bir döviz aldığı iddiası) Ciddi kişilerin ciddi iddiaları hakkında soru sorun.

Haberin Devamı

Alkol zammına tepki

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alkollü içecek fiyatlarına yapılan zamlara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Alkollü içeceklere yapılan zamlar yıldırmadır, zulümdür. Devlet, bir hayat tarzını kuşatamaz, taciz edemez, rahatsız edemez. Devlet, her hayat tarzını korur. 6 ay sonra vergileri yeniden düzenleyerek çözeceğim önemli meselelerimizden biri de bu meseledir.” HABER MERKEZİ