Gündem CHP kayıp çocuklar için özel ekip kurdu

CHP kayıp çocuklar için özel ekip kurdu

23.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP, deprem sonrası refakatsiz depremzede çocuklar ve kayıp çocuklar ile ilgili iddiaları araştırmak üzere özel bir ekip oluşturdu.

CHP kayıp çocuklar için özel ekip kurdu

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Ekipte, İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu görevlendirildi.

Haberin Devamı

CHP’li vekiler deprem sonrasında kaybolduğu iddia edilen çocukları ve kayıp ihbarlarını masaya yatıracak. CHP’li vekiller refakatsiz çocukların tam sayısını, nerede ve ne durumda olduklarını tespit edecek. Görevlendirilen milletvekilleri bu amaçla deprem bölgesine giderek, aileler ile görüşecek. Ekip, kayıp olduğu iddia edilen çocukların peşine de düşecek. Özel ekip çalışmalarını raporlaştırarak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacak. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, deprem sonrası ortaya çıkan kayıp insanlar sorununun hak ihlalleri yaşanmadan sonuçlanabilmesi, refakatsiz çocuklarla ilgili iddiaların titizlikle incelenmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na başvurdu. Başvuruda, refakatsiz çocuklarla ilgili kamuoyuna yansıyan rahatsız edici iddiaların incelenmesi amacıyla komisyon bünyesinde kurulu Çocuk Hakları Alt Komisyonu’nun vakit kaybetmeksizin harekete geçirilmesi talep edildi.