Gündem CHP kulisleri bunu konuşuyor: Endişe yok, 850 oy alır

CHP kulisleri bunu konuşuyor: Endişe yok, 850 oy alır

17.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklaması, Genel Merkez yönetiminde kurultay sonucuna ilişkin bir endişe yaratmamış görünüyor.

CHP kulisleri bunu konuşuyor: Endişe yok, 850 oy alır

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın kaynaklar CHP liderinin “rahat” olduğunu söylerken, “Çünkü her gün raporlar veriyoruz kendisine, tabloyu biliyor. Bir sıkıntı yok” ifadelerini kullandılar. Özel’in Grup Başkanlığı’nı en azından kurultay tarihi netleşene kadar sürdürme eğilimi ise parti içinde tartışma yarattı. Ancak Kılıçdaroğlu’nun şu aşamada herhangi bir hamle yapmaksızın süreci izlemeyi tercih ettiği, bu konuda kendisine iletilen şikayetlere “CHP’de herkes Genel Başkan adayı olabilir. Özgür Bey de olabilir. Kazanırsa da kendisini tebrik ederiz” yanıtını verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘850 OY ALIR İDDİASI’

Özel önceki gün adaylığını parti yönetimini de eleştirdiği bir konuşma ile CHP Genel Merkezi’nde açıklarken, Kılıçdaroğlu da partideki makamındaydı. Özel’in adaylığı yönetim açısından “malumun ilanı” iken, satır aralarına serpiştirdiği eleştiriler ve mesajlar not edildi. Üslubu ise genel anlamda “rencide edici, kırıcı” bulunmadı. Parti kurmayları “Demokratik bir seçim olacak. Delege karar verecek. Biz hiçbir şekilde sürece müdahil değiliz” görüşünü dile getirdiler.

Kurultay sonucundan emin olduklarını belirten kurmaylar, “Genel Başkan da çok rahat. Çünkü her gün raporlar veriyoruz kendisine, tabloyu biliyor” derken, “Kemal Bey 850 delegenin oyunu alır” iddiasında bulundular.

Haberin Devamı

Parti kulislerinde ise 60 kişilik Parti Meclisi’nde değişim grubuyla Genel Merkez arasındaki dengenin kafa kafaya olduğu, 130 kişilik milletvekili grubunda ise 50’yi aşkın vekilin değişim grubuyla hareket ettiği konuşuluyor.

ÖZEL’İN TUTUM BELGESİNDE DİKKAT ÇEKEN BAZI VAATLER

CHP’de “değişim” grubunun adayı Özgür Özel, açıkladığı Tutum Belgesi’nde seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı değişikliklerin ipuçlarını da verdi. Belgedeki bazı vaat ve tespitler şöyle:

Tüzük ve program kurultayları, yerel seçim takviminden hemen sonra, 2024 yılı içinde gerçekleştirilmelidir.

Genel merkez yöneticiliği, milletvekilliği, belediye başkanı ve meclis üyeliği için 3 dönem sınırı getirilecek.

Genel Başkan tüm üyeler tarafından seçilecek, mahalle, ilçe ve il kongrelerinde aktif üyelerin katılımı ile çarşaf liste usulü temel alınacak.

Milletvekili, belediye başkan ve meclis üyeleri adayların belirlenmesinde önseçim temel olacak.