Gündem CHP yerel seçim yol haritasını belirleyecek

CHP yerel seçim yol haritasını belirleyecek

20.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP MYK’nın bugünkü toplantısında, yerel seçim stratejisi ve yol haritası masaya yatırılacak. Parti içinde uygulanacak seçim takvimi netleştirilecek.

CHP yerel seçim yol haritasını belirleyecek

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplanacak MYK’da, belediye başkan aday adaylarının başvurularının ne zaman alınacağı, nereye yapılacağı, aday adaylığı için istifaların hangi tarihte olacağı ve önceki yönetimce yayımlanmış genelgelerle ilgili nasıl bir tutum takınılacağı konuşulacak. Yerel seçime ilişkin parti içi takvimlendirmenin ilan edilmesi beklenen MYK’da belediye başkan aday adayları için başvuru tarihi de belli olacak. CHP’de belediye başkan aday adaylarının başvurularının 22 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında alınması bekleniyor.

Haberin Devamı

İllere göre yöntem

CHP’li kurmaylar “kazanacak adaylar ile seçime gireceğiz” vurgulaması yaparken, parti kulislerinde aday belirlemede tüm model ve yöntemlerin kullanılacağı konuşuluyor. Her bölgenin özellikleri dikkate alınarak belirlenecek, anket, örgüt denetiminde önseçim, eğilim yoklaması gibi modellerle adayların belirleneceği ifade ediliyor. Halen görevde olan belediye başkanları için ise memnuniyet anketi yapılması ve memnuniyet oranı yüksek olan başkanlarla yola devam edilmesi öngörülüyor. CHP özellikle belediyesi olmayan yerlerin adaylarını ise daha erken bir tarihte belirlemeyi hedefliyor.

Şehir ittifakları

Yerel seçim için iş birliklerine kapıyı açık bırakan CHP’de, topyekûn bir iş birliği yerine “şehir iş birliklerine” vurgu yapılıyor. Partili bir kurmay, “Toplumun bizden çok büyük bir beklentisi var. Önümüzdeki süreçte bu konuda pozitif, yapıcı adımlar atılırsa bizim parti olarak kapımız açık” ifadesini kullanırken, bir başka kurmay ise “CHP olarak bir arada hareket etme, demokrasi hattını bir arada tutma konusunda kararlı davranıyoruz. İYİ Parti durumu değerlendirecektir. Seçim yaklaştıkça bazı sorumluluklar artacaktır. Kapılar tamamen kapandı diye düşünmüyoruz” görüşünü dile getirdi.

Haberin Devamı

CHP yerel seçim yol haritasını belirleyecek

‘Bir Opera Gecesi’ni izlediler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde soprano Pervin Chakar ve piyanist Paolo Villa’nın ‘‘Bir Opera Gecesi’’ni izledi. Geceye HEDEP’li Pervin Buldan da katıldı.