Gündem CHP'de 'Genel Başkanlık' yarışına Özgür Özel de katıldı: Göreve talibim

CHP'de 'Genel Başkanlık' yarışına Özgür Özel de katıldı: Göreve talibim

04.08.2023 - 00:56 | Son Güncellenme:

CHP'de seçim sonrası 'değişim' tartışmaları devam ediyor. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'Her göreve talibim, Genel Başkanlıksa da Genel Başkanlık' diyerek oldukça iddialı bir çıkışta bulundu.

CHPde Genel Başkanlık yarışına Özgür Özel de katıldı: Göreve talibim

14-28 Mayıs seçimlerinden sonra CHP'de sular durulmuyor. 'Değişim' için harekete geçen isimler hamlelerine devam ediyor. CHP'de Genel Başkanlığa talip olan ve yakın zamanda gizli 'zoom' toplantısıyla gündeme gelen İmamoğlu, bu konuda peş peşe hamlelerde bulunuyor. Genel Başkanlık için adaylardan biri olabileceğini daha önce vurgulayan Özgür Özel katıldığı bir programda adeta Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na açık açık meydan okudu.

Haberin Devamı

'BU GENEL BAŞKANLIKSA DA GENEL BAŞKANLIK'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'Sorumluluk almaksa sorumluluk, fedakarlık yapmaksa fedakarlık. Ben bu partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talibim. Bu genel başkanlıksa da genel başkanlık...' diyerek tavrını çok net ortaya koydu.

KILIÇDAROĞLU-ÖZDAĞ PROTOKOLÜ

Öte yandan Özel, Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile de yaptığı 'Gizli Mutabakat'la ilgili de 'Biz çok ciddi bir kayba uğradık, getirinin üzerinde götürü oldu. Normalde bu milletvekili seçiminde bir iç hukuk belgesine ihtiyaç vardı. Kılıçdaroğlu Özdağ Mütabakatını bilmiyorduk. Bu anlaşmanın yapılmış olmasını hiç beklemezdim. Ben CHP'nin kendi kimliğiyle kendine yakışan bir çizgi sürdürmesini düşünürüm. Meral hanımın 'biz her yetkiyi vermiştik' açıklamasını da hatırlatmak lazım.' sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

'CHP'Yİ YÜZDE 20-25'LERE MAHKUM EDEMEYİZ'

Özgür Özel CHP'de yaşanan karışıklığa ilişkin, 'Bugün, bu partiyi içinde bulunduğu bu durumdan, bir cam tavan var yüzde 25, onu tuzla buz edecek bir sıçrayışa ihtiyaç var. CHP'yi yüzde 20-25'e mahkum edemeyiz. Bir çıkış bulmak zorundayız.' dedi.

Özel, 'Bu yolu kimin genel başkanlığıyla açacaksak onun genel başkan olması lazım. Ben bu partinin bir daha seçim yenilgisi yaşamaması için, ne yapılması gerekiyorsa orada bana düşen görev ne ise ona talibim. Genel başkansa genel başkan... Ben bu insanlara yenilgi yaşatmak ve yaşatan takımda bir görevde olmak istemiyorum. Ben bu insanların artık yüzü gülsün istiyorum.' ifadelerini kullandı.

'DUYGUSAL KOPUŞ VAR'

14-28 Mayıs seçimlerindeki yenilgi ve partideki kriz sonrası duygusal kopuş olduğunu belirten Özgür Özel "Birincisi her paylaşımın altına bakıyoruz. Ben de bakıyorum. Binlerce onlarca sayfalarca 'tam hissettiğimiz bu' mesajları aldım. Kopuş fena bir şeydir. Bu başka bir şeydir. Sakince çıkıp uzaklara gitme meselesine bir çözüm bulmamız lazım. Türkiye'nin neresine giderse git insanlar bir şey bekliyor. Bu duygusal kopuş her yerde var. Duygusal Kopuş var. Yok demekle olmaz. Meseleyi seçmene yüklemek, anlamamak doğru değil. Her seçim sonucu seçmenin size yazdığı bir mektup var. Onu açıp satır satır okuyacaksınız. Bunu yaptığınıza ikna olurlarsa kopmazlar. Sizi değiştirirler ama kopmazlar. Önemli olan ve beni iten mesele 'duygusal kopuş' meselesi." diye konuştu.