Gündem ‘Cuma günü CHP ile birleşme kararı alacağız’

‘Cuma günü CHP ile birleşme kararı alacağız’

22.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, TBMM’de parlamento muhabirleriyle bir araya geldi ve sorularını yanıtladı.

‘Cuma günü CHP ile birleşme kararı alacağız’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP’deki tartışmalara yönelik soru üzerine Sarıgül “Şu anda CHP’yi derleyecek, toparlayacak, CHP’yi hemen yerel seçimlere hazırlayacak olan isim Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Şu anda içe dönük mücadele değil, CHP’nin dışa dönük mücadele vermesi ve CHP’nin derhal ve derhal belediye başkanlığı seçimlerinin çalışmasına başlamamız gerekir” dedi. Cuma günü TDP’nin kurumsal kimliğiyle CHP’yle birleşmesinin son toplantısını yapacağının altını çizen Sarıgül, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Cuma günü Türkiye Değişim Partimiz tarihi bir karar alacak, Türkiye Değişim Partimiz kurumsal kimliğiyle birlikte son toplantısını yaparak Cumhuriyet Halk Partimizle birleşecek. O kararı cuma günü saat 14.00’te CHP Genel Merkezi’nde Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacağız. Gün ayrışma zamanı değil, gün derlenip toparlanma zamanı. Cuma günü Cumhuriyet Halk Partimizle birleşme kararını alacağız. Ve hemen akabinde de CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek kendisine bu kararımızı ileteceğiz. Daha sonra da CHP’de bu süreç başlayacak.”