Gündem ‘Cumhur İttifakı’nın hiçbir şart altında bozulmasına geçit vermeyeceğiz’

‘Cumhur İttifakı’nın hiçbir şart altında bozulmasına geçit vermeyeceğiz’

22.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçiminde ilk turda aranan yüzde 50+1 şartıyla ilgili açıklamalarının ardından, merakla beklenen değerlendirmelerini dün partisinin grup toplantısında dile getirdi.

‘Cumhur İttifakı’nın hiçbir şart altında bozulmasına geçit vermeyeceğiz’

ANKARA Milliyet - Yüzde 50+1 şartı için “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ana omurgası, can evi, demokratik güvenliği” ifadesini kullanan MHP lideri, “Görüşümüz değişmedi” dedi. Bahçeli, Cumhur İttifakı olarak konuşup tartışarak makul çözümü bulacak iradeye sahip olduklarını belirterek “İttifakın bozulmasına geçit vermeyeceğiz” dedi. Bahçeli, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

EN BÜYÜK KOZUMUZ: Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerinin temin sürecinin başında en büyük kozumuz, yönetim sistemimizde yapılan zamanlar üstü reformdur. Devlet hayatında çatlak sesler dinmiş, karar alma süreçleri seriye bağlanmış, kuvvetler ayrımı billurlaşmış, çok başlılık devri kapanmış, bürokratik oligarşinin suyu kesilmiştir.

HEVES DEĞİL: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir. İşi bitince buruşturulup köşeye atılacak tek kullanımlık konjonktürel reçete hiç değildir. Türk milletinin huzur, barış ve kardeşlik iradesinin temel harcıdır.

50+1 DEĞERLENDİRMESİ: Sayın Cumhurbaşkanımız Almanya ziyaretinden dönerken Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ana omurgası, can evi, demokratik güvenliği olan yüzde 50+1 oy nisabıyla ilgili açıklamalarda bulunmuş, ‘Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil’ demiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın tespit ve değerlendirmeleri siyasetin ve kurulan ittifakların parçalı yapısına bakıldığında tutarlı ve anlamlıdır. Fakat bu konuda bizim geçmişten bugüne söylediğimiz sözler de bellidir ve esasen hiç değişmemiştir. Dün ne demişsek bugün aynı görüşteyiz. Ancak Cumhur İttifakı olarak konuşup tartışarak orta yolun, makul çözümün, yeni sistemin doğasını zedelemeyecek tamirat ve onarımın karşılıklı anlayış ve uzlaşmayla yapılacağının inancına ve iradesine de sahibiz.

Haberin Devamı

‘Cumhur İttifakı’nın hiçbir şart altında bozulmasına geçit vermeyeceğiz’

FİTNE TEZGÂHI: Cumhurbaşkanımızın açıklamasını çarpıtıp Cumhur İttifakı etrafında tezvirat ve tefrika imal eden fırsat düşkünü meczuplara prim vermeyiz, bunları adam yerine bile koymayız. Bazı zekâ ve vicdan özürlülerin, ‘Erdoğan, Bahçeli’yi sırtından atacak mı?’ diye yazı kaleme almaları, AK Parti ile MHP arasında sorun olduğundan bahsetmeleri, fitne tezgâhı açmaları alçak bir teşebbüs, namert bir telaffuzdur... Allah’a çok şükür siyasi hayatımız boyunca hiç kimsenin sırtına binmedik, hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik. Onun bunun sırtından geçinen keneler bizi anlayamaz.

Haberin Devamı

CHP’de patron çıldırdı

CHP Genel Başkanı’nın bir operaya HEDEP’lilerle katılması, Kürdistan’dan bahsedip Türkiye’yi işgalci diye karalayan sözde bir sanatçının elini öpmesi utanç verici bir rezalettir... Bir bölücünün elinin öpülmesi CHP’nin mazisini inkâr, Türkiye’ye rest çekmektir. CHP Genel Başkanı kukladır, kuklacı ise İBB Başkanı olan zattır. Onun da ipini tutanlar iç ve dış husumet cephesidir. CHP’de patron çıldırmış, tasfiye işlemi hızlanmış, Atatürk’ün partisi kapanın elinde kalmıştır.

‘Cumhurbaşkanımızla diyaloğumuz harbidir’

Sayın Cumhurbaşkanımızla diyaloğumuz hasbidir, harbidir, haysiyetlidir, hakseverlik üzerinedir, saygı ve sevgi temellidir, hiç kimse de aramıza giremeyecektir... Cumhur İttifakı’nda pazarlık, ihtilaf yoktur. Bir planın ürünü, sipariş edilmiş bir projenin üretimi değildir... Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerinin gerçekleşmesi için Cumhur İttifakı’nın devamından yanayız, hiçbir şart altında da bu ittifakın bozulmasına kendi adımıza söylüyorum, geçit vermeyeceğiz.