Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da Aliyev ile buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'da Aliyev ile buluştu

12.06.2023 - 21:07 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni döneminde ikinci yurt dışı ziyaretini yapmak üzere Azerbaycan’a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Gülistan Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycanda Aliyev ile buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığının yeni döneminde ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gerçekleştirmesinin ardından resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’nda Azerbaycan Başbakan Birinci Yardımcısı Yagub Eyyubov, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve diğer yetkililer tarafından çiçekle karşılandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycanda Aliyev ile buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycanda Aliyev ile buluştu

ALİYEV İLE BULUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in da bulunacağı akşam yemeğine katılmak üzere havalimanından Gülistan Sarayı’na hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Gülistan Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycanda Aliyev ile buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycanda Aliyev ile buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü'de kalacağı otele geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile katıldığı akşam yemeğinin ardından kalacağı otele geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva ile birlikte akşam yemeğine katıldı. Yemeğin ardından kalacağı otele gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı otel girişinde Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve yetkililer karşıladı.

Haberin Devamı

Erdoğan, ziyaretinin ikinci gününde Haydar Aliyev'in kabrini, Azerbaycan Şehitliği'ni ve Türk Şehitliği'ni ziyaret edecek. Yarın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılanacak olan Erdoğan, Aliyev ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek. Daha sonra Erdoğan ve Aliyev, ortak basın toplantısı için kameraların karşısına geçecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Azerbaycan ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün eşlik ediyor.