Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu mitinginde müjdeyi verdi! Emekliye bayram ikramiyesi 3 bin TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu mitinginde müjdeyi verdi! Emekliye bayram ikramiyesi 3 bin TL

17.02.2024 - 04:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinde artış olacağı müjdesini vererek “Emeklilerimize verdiğimiz ikramiyeyi yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu mitinginde müjdeyi verdi Emekliye bayram ikramiyesi 3 bin TL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu mitinginde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

AKSİNİ İDDİA EDEN YALANCI: Dün Ordu ile aramıza kimseyi sokmadık. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz, değil mi? Bugün de aramıza kimseyi sokmayacağız. İstismar politikası yapanlar, aramıza girmeye çalışanlar, sakın ha bunlara yer vermeyin. Biz aramıza tefrika sokmaya çalışanlarla bugüne kadar yürümedik. Tam aksine biz bizimle bir ve beraber olan, iri olan, diri olan, kardeş olanlarla beraber yürüdük. Bundan sonra da onlarla beraber yürüyeceğiz. Her kim aksini iddia ediyorsa yalancıdır.

SAHİL YOLU VAR MIYDI? Samsun’dan Hopa’ya, bu sahil yolunu kim yaptı? Var mıydı sahil yolu? Yoktu ama yaptık. Şimdi de yine aynı şekilde yola devam. Yine ülkeye ve millete herhangi bir faydası olmayan partilerin bazıları da tüm stratejilerini kazanmak değil, kaybettirmek üzere kurmuş durumdalar. 

Haberin Devamı

Yüzde 50 artış: Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Biliyorsunuz eskiden emeklinin bayram ikramiyesi diye bir geliri yoktu. Bu uygulamayı ilk defa 2018’de biz getirdik. Önce 1000 TL olan bayram ikramiyesini evvela 1200 liraya sonra 2 bin liraya çıkardık. Önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz. Bizim asıl amacımız ekonomide gerçek ve kalıcı refah artışını sağlayacak güçlü bir alt yapı kurmak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu mitinginde müjdeyi verdi Emekliye bayram ikramiyesi 3 bin TL

‘Rakiplerimize meydan okuyoruz’

ESER SİYASETİ: Her fırsatta altını çizerek tekrar ettiğim gibi bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bizim ne dünün CHP’si gibi arkamızda tek parti faşizmin utancı var ne de bugünün CHP’si gibi kendi iç kavgasından başını kaldıramayan, yalan üzerine kurulu bir siyaset tarzımız var. Biz, tüm samimiyetimizde ve gücümüzle ülkemizin önünde yeni ufuklar açmanın şehirlerimizi de bu vizyona ayak uyduracak yönetimlere kavuşturmanın gayreti içindeyiz. Bu anlayışta hasret gidermek ve vatandaşımızın sandıkta desteğini istemek için gittiğimiz hemen her şehirde rakiplerimize meydan okuyoruz.

CHP’ye ‘kupon belediye’ tepkisi

31 Mart yerel seçimleri öncesinde bugün Ordu’nun ardından Giresun’a gelen Erdoğan, Valilik binası yanındaki miting alanında Giresunlular’a seslendi. Erdoğan, Gazze’de akan kanı durdurmak, İsrail’in katliamlarının önüne geçmek için kardeşlerimizle saflarımızı sıklaştırmak gerektiğini belirterek, “Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır ziyaretimiz bu açıdan çok başarılı geçti. Her iki ülkeyle de işbirliğimizi güçlendirmeye karar verdik” dedi.

Haberin Devamı

CHP’yi eleştiren Erdoğan “Üzülerek söylemek isterim ki onların gündeminde ne Gazze’deki vahşet ne Filistin’deki işgal ve yıkım var. CHP’nin acemi Genel Başkanı, sabık genel başkanı ve sütre gerisinden bu partiyi yönetenlerin tamamının öncelikli gündemi kupon belediyeleri kimin adamının yöneteceği meselesidir” diye konuştu.