Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aybüke öğretmen mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aybüke öğretmen mesajı

09.06.2023 - 15:41 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017'de Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ı ölüm yıl dönümünde andı.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Aybüke öğretmen mesajı

Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de, Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına teröristlerce açılan ateşte, başka bir araçta yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 7 aylık müzik öğretmeni Aybüke Yalçın için memleketi Çorum'un Osmancık ilçesindeki kabri başında anma yapıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Aybüke öğretmen mesajı

Buradaki anmaya Çorum AK Parti Milletvekili Oğuzhan Kaya, İlçe Kaymakamı Ayhan Akpay, Aykübe öğretmenin sevenleri ve vatandaşlar katıldı. Şehit Yalçın'ın mezarına çiçekler konuldu. Kabir başında Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

ERDOĞAN'DAN ANMA MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medya hesabından şehit öğretmenin ölüm yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı;

Milletimize hizmet etmekten başka hiçbir gayesi olmayan Şenay Aybüke Yalçın öğretmenimizi, alçakça şehit edilişinin yıl dönümünde rahmetle yâd ediyorum. Aybüke evladımızı ailesinden, sevdiklerinden, öğrencilerinden ayıran terör örgütü PKK ile mücadelemize devam edeceğiz.

Haberin Devamı

BAKAN YERLİKAYA: AZİZ HATIRASI UNUTULMAYACAK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2017'de Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ı ölüm yıl dönümünde andı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mağusa Limanı, limandır liman, aman aman. Beni öldürende yoktur din iman.' Gazimağusa'nın adının geçtiği bu türküyü öyle yanık, öyle içten okuyordu Aybüke Yalçın kızımız. 6 yıl önce, 9 Haziran günü Batman Kozluk'ta, o çok sevdiği öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra hain teröristlerce şehit edildi. Henüz 22'sindeydi. Aziz hatırası unutulmayacak. Bilinsin ki terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. Şenay Aybüke öğretmenime Allah'tan rahmet diliyorum. Makamı ali olsun" dedi.

BAKAN TEKİN: MÜSTEŞARLIĞIM DÖNEMİNDE EN ÇOK ÜZÜLDÜĞÜM OLAYLARDAN BİRİSİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Şenay Aybüke Yalçın'ı, ölüm yıl dönümünde Twitter hesabından video paylaşarak andı.

Haberin Devamı

Bakan Tekin, Batman'ın Kozluk ilçesinde Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde müzik öğretmeni olarak görev yaparken 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Aybüke öğretmen için 6'ıncı ölüm yıl dönümünde video paylaştı. Aybüke öğretmen türkü söylerken çekilen görüntüsü ile cenaze töreni ve mezarından görüntülerin yer aldığı videoyu paylaşan Bakan Tekin, "Müsteşarlığım döneminde en çok üzüldüğüm olaylardan birisi 22 yaşında gencecik Aybüke öğretmenimizin 9 Haziran 2017’de Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilmesiydi. Bugün şehadetinin yıldönümü rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de anma mesajında, 'Şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın’ı asla unutmayacağız... Rahmetle anıyoruz, ruhu şad olsun...' dedi.