Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cemevi'nde katıldığı iftarda 'ehlibeyt' vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cemevi'nde katıldığı iftarda 'ehlibeyt' vurgusu

29.07.2023 - 15:20 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem Ayı'nın 10'uncu gününde Pendik'te bulunan Ali Baba Sultan Cemevi'nde Alevi Dedeleri ile iftarda buluştu. Peki iftar sonrasında neler konuşuldu? CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik'te bulunan Ali Baba Sultan Cemevi'nde Alevi Dedeleri iftarda buluştu.

Haberin Devamı

Ziyaretle ilgili AK Parti 28. Dönem Milletvekili Adayı Veli Arslan yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile, Muharrem ayımızın 10. gününde, İnsanların ve toplumun gönlünde sevgi, hoşgörü ve paylaşım tohumlarını yeşertmiş, aşkın ve hakikatin ışığı olan çerağı uyandırmış. Pirimiz ecdadımız Ali Baba Sultan Cemevi’nde canlarımız ile buluştuk. Hazreti Hüseyin Efendimizin ve Kerbela şehitlerinin ruhu şâd olsun" dedi.

İFTAR SONRASI NE KONUŞULDU?

Erdoğan'ın dünkü ziyaretiyle ilgili Ali Baba Sultan Ocağı Cemevi Dedesi Tahir Aslandaş, CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak'a açıklamalarda bulundu. Aslandaş'ın açıklamaları şöyle;

Mübarek Muharrem aylarındayız. Soframıza sayın Cumhurbaşkanımız da iştirak ettiler. Bu ehlibeyt sevgisini, İslamiyetin özünü, mezhepsel arasında dayanışmayı, kaynaşmayı, birlik ve beraberliği pekiştirmek adına bizlerle soframıza oturdular, şereflendirdiler. Ehlibeytin hüznünü, sevgisini ve Kerbela'daki o katliamı tekrar yad ettik.

Haberin Devamı

Hoş geldiler, sefa geldiler... Zaten 10 gündür oruçlarımızı tutup, halkımız geliyordu. Sıradan bir gündü. Bizler için sıradan bir günümüze Cumhurbaşkanımız da iştirak ettiler. var olsunlar, sağ olsunlar.

1/18

2/18

3/18

4/18

5/18

6/18

7/18

8/18

9/18

10/18

11/18

12/18

13/18

14/18

15/18

16/18

17/18

18/18

Alevi, Bektaşi ve Sünni kardeşliğini, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına bu işlemlerin, sayın devlet büyüklerimizin de hak sofrasına ötekileştirmeden Alevi-Sünni kardeşliğini pekiştirerek insanlar arası diyalogu pekiştirmek adına bunların devamlı olmasını temenni ediyorum.

Ve Alevi-Bektaşilerin de Kızılbaşların da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduklarını ve gerekli hakların temin edilmesi ve inançsal özgürlüğe kavuşmaları temenni ettik.

Cemevlerimizin ibadethane olmasını söyledik ve inancımıza saygı, sevgide kusur edilmemesini, devlet nezdinde kaale alınmasını söylediğimiz gibi kendisinin iştirak etmesi zaten bunun göstergesiydi. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Var olsunlar, sağ olsunlar... Tekrar bekleriz.