Gündem Depremzede çocuklara sıcak yuva

Depremzede çocuklara sıcak yuva

12.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Antakya Serinyol Mahallesi’nde yapılacak TUSAŞ Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi’nin temel atma törenine katıldı.

Depremzede çocuklara sıcak yuva

Aile Bakanı Göktaş, çocuklar için mutlu, güvenli bir gelecek inşa etmek adına bir araya gelmenin heyecanını ve gururunu yaşadığını söyledi. Bu yıl asrın felaketini yaşadıklarını hatırlatan Göktaş, “Afetin ilk anından itibaren deprem bölgesindeki kardeşlerimizin devlet olarak yanındaydık. Öncelikle deprem bölgesinde koruma altında bulunan 966 çocuğumuzu güvenli yerlere naklettik. Refakatsiz çocuklarımızın takibi ve ailelerine teslim etme çalışmalarına yönelik grupları oluşturduk” dedi.

Haberin Devamı

Bugüne kadar 4 bin 75 çocuğu ziyaret ettiklerini anlatan Göktaş, çocuklara ihtiyaç duydukları tüm sosyal hizmetleri sunduklarını vurguladı.

GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ

2002 yılından bugüne kadar aile odaklı hizmetlerden yararlanan çocuk sayısının yüzde 39’dan yüzde 92’ye yükseldiğini ifade eden Göktaş, şöyle devam etti: “Koruyucu aile hizmetlerimizin kapsamının genişlemesinde Saygıdeğer Hanımefendi’nin himayesinde sürdürdüğümüz ve gerçekleştirilen Gönül Elçileri Projesi’nin de çok önemli katkıları var. Proje çok yönlü programlarıyla koruyucu aile olma yolunda halkımızı bilgilendirdi ve teşvik etti. Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle sizlere Sayın Hanımefendi’nin selamlarını iletmek istedim. Kendilerinin de dile getirdiği gibi çocuklarımızın mutlu ve huzurlu bireyler, kendileriyle barışık, vatanlarını seven insanlar olarak hayata atılmaları, bizim en büyük hedefimizdir.

Haberin Devamı

KIZ ÇOCUKLARINA ARMAĞAN

Şu an çocuk evlerinde ve çocuk evleri sitelerinde toplam 14 bin 364 çocuğumuza ev sıcaklığında bakım hizmeti sunuyoruz. Bugün de çocuklarımızın huzur ve güven içinde büyüyüp yetişebilecekleri, Hatay’da 80, Adıyaman’da ise 50 çocuğumuza bakım hizmeti sunacak 2 yeni çocuk evleri sitesinin temel atma töreni için bir araya geldik. Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü ve kız çocukları yarının şefkatli yetişkinleri, geleceğin avukatları, mühendisleri ve doktorları. Bugün temelini atmakta olduğumuz çocuk evleri sitelerimizi, ülkemizdeki tüm kız çocuklarına armağan ediyorum.”

Çevre Bakanı Özhaseki de “Kahramanmaraş ve Malatya’da da aynı şekilde bu güzellik içerisinde bir siteyi yapıp, o yetim yavrularımızın yüzünü güldürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Depremzede çocuklara sıcak yuva

Emine Erdoğan: Çocuklarımıza hayırlı olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında Hatay ve Adıyaman’da temeli atılan çocuk evleri sitelerinin hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, “Yürekten inanıyorum ki bu merkezler aile sıcaklığından yoksun evlatlarımızın koruyucu ailelerine kavuşmaları için vesile kaynağı olacak” dedi.